Acasă Cultura Teatrul Național Timișoara îl sărbătorește pe unul dintre marii săi actori –...

Teatrul Național Timișoara îl sărbătorește pe unul dintre marii săi actori – Vladimir Jurăscu – 93 de ani

2196
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național Timișoara îl sărbătorește pe unul dintre marii săi actori, un talent uriaș care a ales să își dedice aproape 70 de ani de viață scenei timișorene: Vladimir Jurăscu – 93 de ani.

După ce primii ani ai carierei îi duc pașii în mai multe teatre din România, interpretând roluri care, jucate de el, au devenit de fiecare dată importante, Vladimir Jurăscu își leagă definitiv numele, destinul și cariera de Naționalul timișorean.

O prezență scenică de un magnetism inegalabil, un actor extrem de complex, puternic și sensibile, acumulând peste 350 de roluri în longeviva sa carieră, Vladimir Jurăscu a devenit un reper, o permanență în viaţa și în memoria culturală a Timişoarei.

Ca o recunoaștere a acestui parcurs excepțional, în anul 2015, senatul UNITER a recunoscut locul pe care pe îl ocupă în istoria teatrului românesc, conferindu-i premiul pentru întreaga activitate.
Astăzi, la aniversarea zilei de naștere a acestui mare maestru al scenei, Teatrul Național din Timișoara face o reverență în fața actorului Vladimir Jurăscu -născut în 24 aprilie 1927.

Comentarii

comentarii