Acasă Administraţie Temperaturi de până la -11⁰C, în weekend, în Timiș. Cum se pregătesc...

Temperaturi de până la -11⁰C, în weekend, în Timiș. Cum se pregătesc autoritățile?

763
DISTRIBUIȚI

Pentru acest sfârșit de săptămâna, prognoza meteorologilor arată temperaturi de până la -11oC, în timpul nopții, în Timiș. Pentru a verifica dacă autoritățile sunt pregătite pentru a gestiona eventuale probleme cauzate de acest aspect, prefectul Liliana Oneț a convocat, joi, o ședință a Comandamentului Județean de Iarnă, în sistem de videoconferință.

„A fost prezentată prognoza meteorologică, în baza căreia se prevăd de mâine până luni temperaturi scăzute până la minus 11 grade noaptea. Prefectul județului Timiș a cerut furnizorilor de utilități să prezinte modul în care sunt pregătiți pentru a face față acestor temperaturi scăzute. În ceea ce privește furnizarea energiei electrice și a gazului s-au dat asigurări că în mod normal nu ar trebui să apară probleme. Totodată, și conducerile Aquatim și Colterm au afirmat că nu se preconizează întreruperi în furnizare în aceste zile și că sunt pregătite cu echipe de intervenție”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Liliana Oneț a solicitat atât Primăriei municipiului Timișoara, cât și administratorilor drumurilor naționale și a celor județene să fie pregătiți de intervenții în caz de ninsori sau de polei. În aceeași idee, și Inspectoratul pentru Situații de Urgență va transmite primăriilor din județ solicitarea să își activeze comitetele locale pentru situații de urgență, pentru a fi pregătite de intervenție pe drumurile din localități.

„Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au afirmat că au verificat stocurile de material antiderapant ale firmelor de deszăpezire, iar patrulele care depistează persoane fără adăpost le vor duce în centrele de cazare pregătite în acest scop”, mai precizează reprezentanții prefecturii.

Comentarii

comentarii