Acasă Actualitate „Timișoara decide!” Au fost aleșii membrii externi ai Comisiei pentru bugetare participativă...

„Timișoara decide!” Au fost aleșii membrii externi ai Comisiei pentru bugetare participativă a Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara își propune ca în 2022 să aibă, în premieră, proiect de bugetare participativă prin inițiativa „Timișoara decide!”. Joi, 10 februarie, reprezentanții instituției au anunțat că au fost aleși și cei patru membri externi ai comisiei.

„Vom organiza o campanie extinsă pentru a implica cetățenii în inițiativă. Scopul este ca timișorenii să vină cu propuneri de proiecte pentru cartierul lor, pentru școala la care își duc copiii sau la care merg chiar ei. Avem nevoie de energia voastră, a timișorenilor, pentru a face din acest proiect un succes și pentru a transforma cele mai bune și mai populare idei în realitate”, transmit reprezentanții instituției.

Recent, primăria a făcut un apel pentru 4 membri externi în comisia care va organiza și implementa campania pentru bugetul participativ, dar și pentru parteneri din societatea civilă. Acest demers este unul voluntar, astfel membri comisiei sau partenerii nu vor fi remunerați.

Astfel, cei 4 membri externi desemnați în comisie sunt: Andrei Son – reprezentant al grupului informal “Oamenii din Ciarda Roșie”, Olimpiu Porumb – reprezentant Asociația Alergotura, Nicoleta Iovescu – reprezentant Asociația Grupul de Acțiune Locală Freidorf și Mihai Adrian Vilcea – reprezentant Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Reprezentanții primăriei sunt: Steliana Stanciu – Director Economic, Vasile Olar – Șef Birou Infrastructură, Anca Lăudatu – Șef Serviciu Sport și Baze Sportive și Daniela Acasandrei – Consilier Serviciu Amenajare Peisagistică, Biodiversitate și Ape și Despina Ungureanu – Consilier Serviciul Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Organizațiile care au fost alese ca parteneri în proiect sunt: Institutul Intercultural Timișoara, Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Timișoara (A.S.C.O.T.).

„Suma alocată pentru prima ediție este de 3 milioane de lei și avem intenția să o creștem pentru următoarea ediție. Vă invităm să rămâneți la curent cu noutățile legate de Bugetul Participativ pe noua platformă a Municipiului Timișoara: https://decidem.primariatm.ro/bp”, mai transmit reprezentanții municipalității.

Comentarii

comentarii