Acasă Administraţie Timişoara va avea tramvaie pe baterii, construite în Turcia

Timişoara va avea tramvaie pe baterii, construite în Turcia

1007
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a anunţat marţi, 9 iulie, că Timişoara va cumpăra tramvaie articulate pe baterii, care sa asigure o autonomie cât mai mare, cele 16 garnituri urmând să fie construite de o firmă din Turcia.

“Erau în competiţie două firme, una turcească cu acţionariat german, şi una din Polonia. Noi am organizat o licitaţie internaţională deschisă oricăror ofertanţi, a câştigat oferta firmei din Turcia, Bozankaya Otomotiv MAK, care pe lângă faptul că are preţul mai mic, oferă şi o autonomie de mers fără curent de 63 km, ceea ce este remarcabil”, a explicat Nicolae Robu.

Autonomia de alimentare asigură buna circulaţie a vehiculului în cazul unei pene de curent, evitându-se blocajele în trafic.

Edilul a mai spus că nu se aşteaptă ca noile achiziţii să creeze probleme.

“Ele vor fi livrate pe parcursul anului 2020, patru ani este durata de livrare a tuturor garniturilor, depinde cum vom sta şi noi cu banii. Noi vrem să încheiem un contract-cadru pentru 21 de bucăţi, dar minimal ne-am angajat la 16 bucăţi. Pentru că ne-am angajat la trei proiecte europene, fiecare cu finanţarea a 7 tramvaie, vom merge din start pe o comandă de 21 de garnituri. Mai departe, subsecvent, dacă vom fi mulţumiţi, vom merge şi pe paşi mai mici”, a completat primarul.

Comentarii

comentarii