Acasă Actualitate Timișorenii se plâng că îngheață în case! Când va da drumul Colterm...

Timișorenii se plâng că îngheață în case! Când va da drumul Colterm la încălzire?

DISTRIBUIȚI

În Timișoara, au fost două nopți cu temperature de sub 10 grade, iar cetățenii se plâng că deja este frig în apartamente. Colterm ar trebui să dea drumul la încălzire, dacă temperaturile medii sunt 10 grade sau sub 10 grade, trei nopți consecutive.

Conform hotărârii nr. 337 din 16 mai 2018, privind modificarea articolului nr. 117, din regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, aprobat prin HG nr. 425 din 1994, începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20,00-6,00.

Ce spune Colterm?

”Oficial sezonul de încălzire se deschide la 1 octombrie. Deocamdată, se efectuează probele la rece și urmează, probabil, săptămâna viitoare, să se facă probele la cald. Noi ne grăbim să finalizăm cât mai repede aceste probe. Dacă se impune, se va da drumul la încălzire mai devreme, fără îndoială. Așa a fost în fiecare an. Nu s-a pus problema să nu se dea. Deocamdată suntem în faza de probe!”, a spus Laura Bondrilă, purtătoarea de cuvânt Colterm, luni 19 septembrie 2022.

Timișorenii sunt rugați să anunțe dispeceratul COLTERM (tel. 0256.494.133 sau 0756.061.468) eventualele probleme apărute la contoarele de energie termică (cabluri rupte, termorezistente distruse, contor inundat etc.) pentru a se putea interveni operativ în soluționarea lor, înaintea începerii sezonului de încălzire.

Comentarii

comentarii