Acasă Actualitate Timișorenii se tem că vor rămâne fără apă caldă și încălzire! Parlamentarii,...

Timișorenii se tem că vor rămâne fără apă caldă și încălzire! Parlamentarii, chemați să dezbată problemele Colterm-ului

DISTRIBUIȚI

Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara (FALT), organizație neguvernamentală care reprezintă interesele a 3561 de asociații de locatari-proprietari, organizează joi, 2 februarie 2023, de la ora 16:00, o dezbatere cu parlamentarii de Timiş.

Întâlnirea va avea loc în sala de la Aquatim din Piața 700.

Petru Olariu a explicat că scopul dezbaterii este referitor la problemele cu care se confruntă furnizorul de energie termică în sistem centralizat, în cazul de faţă SC COLTERM SA Timişoara.

”Suntem preocupaţi de acest subiect pentru că nu ne este indiferent  ce se întâmplă cu banii cetăţenilor şi cu atât mai mult dacă vom ajunge să nu mai beneficiem de servicii de încălzire şi apă caldă.

La ora actuală se investesc sume importante de bani în aceste sisteme în special prin schimbarea de reţele subterane,iar dacă consumatorii nu mai au încredere în sistem se vor debranşa şi banii investiţi sunt în subteran nu mai pot fi recuperaţi. Dezbaterea care va avea loc îşi propune să se identifice soluţii pentru ca să nu se ajungă la ce este mai rău”, spune Olariu.

Din acest motiv la dezbatere au fost invitaţi reprezentanţi din partea următoarelor instituţii: ANRE – Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației. Parlamentari de Timiş. Prefectura Timiş. Consiliul Judeţean Timiş. Primaria Timişoara. Colterm Timişoara. Mass media. Reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari.

Comentarii

comentarii