Acasă Administraţie Timişul – la adăpostul inundaţiilor, până în 2021?

Timişul – la adăpostul inundaţiilor, până în 2021?

DISTRIBUIȚI

inunddatiiAdministraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) Timişoara a finalizat   „Planul de Management Bazinal al Spaţiului Hidrografic Banat, al II-lea ciclu 2016-2021” care va  constitui împreună cu celelalte 10 Planuri de Management Bazinal ale Spaţiilor Bazinale Hidrografice din ţară  Planul de Management Bazinal Naţional.
Sorina Neaga, PR ABAB, a explicat că Planul de Management Bazinal este principalul instrument de punere în aplicare a Directivei Cadru Apă 2000-60-a Comisiei Economie şi are ca scop fundamentarea acelor măsuri, acţiuni, soluţii sau lucrări pentru obţinerea unei stări bune pentru ape.
“Primul Plan de Management al Spaţiului Hidrografic Banat şi-a propus şi a realizat, prin implementarea măsurilor specifice, atingerea obiectivelor de mediu în 2015, pentru majoritatea corpurilor de apă din Spaţiul Hidrografic Banat. Pentru  perioada 2016-2021, al doilea  Plan de Management al Spaţiului Hidrografic Banat îşi propune, prin alegerea unui program de măsuri optim,  conservarea stării bune atinse de corpurile de apă în 2015, dar şi atingerea obiectivelor de mediu pentru corpurile de apă la care s-au cerut excepţii în primul Plan”, a spus şeful serviciului Plan Management Bazinal, dr. ing. Nagy Mihai Cătălin.
Încă de la sfârşitul anului trecut, au fost puse în discuţie, prin consultări publice, măsurile necesare pentru diminuarea efectelor negative ale presiunilor semnificative asupra corpurilor de apă generate de diverse categorii de utilizatori a resursei de apă din domeniul industriei, agriculturii domeniul aglomerărilor umane şi  cel al alterărilor hidromorfologice.
Pentru a afla conţinutul celui de-al doilea ciclu de planificare, publicul larg este invitat de către ABAB la o întâlnire în vederea prezentării „Planului de Management Bazinal al Spaţiului Hidrografic Banat, al II-lea ciclu 2016-2021”. Această prezentare se va realiza în cadrul unei şedinţe lărgite a Comitetului de Bazin cu factorii interesaţi de gospodărirea apelor (administraţia locală, administratori zone protejate, ONG-uri, instituţii publice, societăţi din domeniul industriei, agriculturii şi zootehniei, publicul larg), în data de 23 noiembrie 2015, ora 11.00, în Timişoara, locaţia exactă urmând a fi comunicată participanţilor în timp util. Participarea se face pe bază de confirmare, până luni, 16.11.2015, pe emailul diana.cristescu@dab.rowater.ro sau la fax-ul 0256.491.798.

Comentarii

comentarii