Acasă Cultura TM2021: Memoriile Cetății II comemorează 30 de ani de la revoluția de...

TM2021: Memoriile Cetății II comemorează 30 de ani de la revoluția de la Timișoara

634
DISTRIBUIȚI

În perioada 14-20 octombrie, Asociația Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană consolidează legăturile dintre oameni și poveștile cartierelor cu a doua ediție a manifestării culturale Memoriile Cetății.

De asemenea, aduce cultura la tine în cartier și parcurge împreună cu cetățenii hărțile intime ale comunității.

Locuitorii cartierelor orașului vor avea astfel ocazia să descopere − alături de artiști, personalități ale orașului și turiști − tipuri de intervenții artistice în spațiul public, aflate chiar sub ferestrele lor.

Pentru că trecutul istoric este o componentă importantă a identității culturale, cei 30 de ani de la revoluție vor fi comemorați în cadrul ediției din acest an.

Pornind de la premisa că istoriile se completează una pe cealaltă, bazându-se pe martori și pe mărturii directe, artiști și localnici vor încerca să contureze perspective personale asupra evenimentelor din ’89.

Fragmente ale memoriei colective care au supraviețuit timpului vor fi transmise mai departe prin acțiuni care corespund nevoilor actuale și care leagă noua generație de istoria comună.

Participarea la toate evenimentele din cadrul proiectului – parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019 – este gratuită.


Comentarii

comentarii