Acasă Special Traian Băsescu vrea să îmi închidă gura

Traian Băsescu vrea să îmi închidă gura

DISTRIBUIȚI

Ceea ce nu a reușit cât timp a fost președinte și a avut la degetul mic instituțiile de forță, procurorii și justiția, încearcă să facă acum. Să îmi închidă gura. În ultimele zile, Traian Băsescu se întrece în provocări la adresa mea. Când nu mă invită la detectorul de minciuni, mă cheamă la judecată. Doar, doar mă va intimida. Este un slab psiholog. Efectul demersurilor fostului președinte este contrar.
În fața detectorului de miniciuni, Traian Băsescu a anunțat, în direct, pe un post de televiziune de știri că mă invită la o confruntare pe marginea afirmațiilor mele legate de fraudarea alegerilor din 2009. Am acceptat imediat. Chiar cu plăcere. Dar și observând că, în prezența lui Traian Băsescu, detectorul s-ar putea defecta. Dar ce să vezi, ex-președintele a renunțat la provocare. A pus coada între picioare și nici măcar nu a mai scheunat.
După care, iată, sunt amenințat cu un proces. Mă dă în judecată pentru că am comentat un articol din cartea lui Dan Radu Rușanu, referitor la o sponsorizare de 3 milioane de dolari de care Băsescu ar fi beneficiat în campania sa prezidențială din 2004. După care sponsorul a fost sinucis. Sunt gata să răspund cu plăcere și acestei provocări. Îl rog însă pe Traian Băsescu să mai aștepte doar câteva ore. Pentru ca procesul sau împotrivă mea să fie și mai năprasnic, ar fi bine să audă și ce mai urmează să declare Dan Radu Rușanu astăzi, la ora 18:00, la Biblioteca Centrala Universitară, unde își lansează, oficial, cartea cu pricina.
Situația se complică pe zi ce trece. Nu a mea, ci a lui Traian Băsescu. Comentând noaptea generalilor, noaptea de pomină în care mai marii instituțiilor de forță s-au întâlnit în imobilul deținut de generalul Gabriel Oprea și în care bântuie spiritul Anei Pauker, lui Băsescu i-a scăpat o păsărică din gură. El spus nonșalant că, dacă s-ar dovedi că alegerile din 2009 au fost fraudate, evident, nu de către el, atunci România ar fi confruntată cu o situație hilară. Ce o să facă România? O să îl pună retroactiv pe Geoană președinte între 2009 și 2014? Și a adăugat ceva asemănător și în legătură cu alegerile din 2004. Ce să facă România, să îl pună președinte, pentru perioada 2004-2009, pe Adrian Năstase? Cu alte cuvinte, într-o logică pe care el o crede infailibilă, răul făcut nu mai poate fi sub nicio formă reparat, pentru că pur și simplu nu poți schimba cursul istoriei. Și, ca atare, răul nu ar mai trebui cercetat. Și nici consemnat de istorici. Și nici însușit de societate, pentru a evita repetarea lui în viitor.
Cât privește istoria tenebroasă a sponsorizării lui Băsescu de către omul de afaceri Florian Anghelescu, întrucât fostul președinte nu a avut ce face și m-a amenințat cu un proces pentru că am comentat un articol dintr-o carte, iată că s-a trezit cu ditamai zoaiele în cap. Marți seara, pe aceeași televiziune de știri în care el mă târa în procese, jurnalistul de investigații Luis Lazarus a oferit câteva informații cutremurătoare. El a fost într-o relație apropiată cu Florian Anghelescu, acesta i-a relatat în detaliu combinațiile sale cu Traian Băsescu și, mai mult chiar, s-a oferit, cu numai o zi înainte să dispară dintre cei vii, să spună totul la televiziunea lui Dan Diaconescu. Nu a mai fost cazul, întrucât a decedat în condiții dubioase. Lazarus pretinde, după ce a citit documentele autopsiei, că, pe cordelină cu care s-ar fi strangulat Anghelescu, nu există urmele ADN ale acestuia, ci ADN-ul altcuiva. Și sutine că în niciun caz Angehlescu nu era omul care să se sinucidă. Luis Lazarus confirmă senzaționalele informații furnizate de Dan Radu Rușanu.
Iată cum Traian Băsescu, orbit de ura sa împotriva mea, stârnește, fără să vrea, mușuroiul. Să vedem cum va continua telenovela în care, episod cu episod, un fost președinte al României decade din ce în ce mai rău.

Comentarii

comentarii