Acasă Economic Tranzacțiile intra-grup și prețurile de transfer applicate. Provocările raportărilor SAF-T, RO e-Factura...

Tranzacțiile intra-grup și prețurile de transfer applicate. Provocările raportărilor SAF-T, RO e-Factura și RO e-Transport

DISTRIBUIȚI

KPMG Tax SRL și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș vă invită la un seminar interactiv în care vor fi prezentate: Tranzacțiile intra-grup și prețurile de transfer applicate. Provocările raportărilor SAF-T, RO e-Factura și RO e-Transport joi, 27 aprilie 2023, la Timișoara

În prezent, digitalizarea ANAF prin raportările SAF-T, sistemele RO e-Factura & RO e-Transport dă bătăi de cap contribuabililor din România. Totodată, în contextul unei presiuni pe bugetul statului care poate conduce la intensificarea controalelor fiscale, companiile ce fac parte din grupuri trebuie să fie atente la prețurile de transfer aplicate.

”Ne propunem ca, în evenimentul nostru, să acoperim temele de actualitate atât din perspectiva legislativă, cât și din perspectiva practică a contribuabililor care trebuie să implementeze aceste măsuri”, explică organizatorii.

Digitalizarea este unul dintre fenomenele care au contribuit la dezvoltarea economică observată în ultimii ani. Fiscalitatea și raportările fiscale nu au putut fi ocolite de acest fenomen: de la formele primare (depunerea electronică a declarațiilor) trecând la generalizarea SPV-ului si ajungând la formele complexe de raportare (SAF-T, factura electronica și e-Transport).

Dacă unele măsuri au fost introduse pentru a îmbunătăți relația dintre inspectori și contribuabili (SPV, desk-audit), unele măsuri țintesc acele zone de unde autoritățile și-au propus o creștere a gradului de colectare a taxelor: în zona de TVA –eliminarea practicii de a emite facturi fără ca acestea să fie raportate la furnizor, vânzarea de bunuri fără documente legale, neplata la buget a TVA etc., iar în zona de prețuri de transfer de a se asigura plata echitabilă a taxelor în România prin împiedicarea erodării bazei impozabile și a mutării profiturilor. Abordările echipelor de inspecție fiscală în controalele de prețuri de transfer au evoluat de-a lungul timpului, prin urmare și contribuabilii trebuie să se adapteze acestora în vederea diminuării potențialelor riscuri.

Gazdele acestui eveniment sunt specialiștii KPMG:

  • Alexandru Comănescu, Tax Director
  • Adina Bănici, Tax Associate Director, Biroul din Timișoara
  • Ioana Botez, Tax Associate Director
  • Corina David, Tax Senior Manager, Biroul din Timișoara
  • Vlad Foica, Tax Senior Manager, Biroul din Timișoara

Echipa de Consultanță Fiscală din Timișoara a KPMG în România este cea mai mare din afara Bucureștiului. Acesta este rezultatul eforturilor neîntrerupte din ultimii 16 ani pentru dezvoltarea afacerii pentru clienții din zona Timișoara. Suntem poziționați optim pentru a oferi o abordare integrată, personalizată, cu o echipă de profesioniști cu expertiză vastă.

Taxa de participare este de 150 lei / participant, exclusiv TVA

Vă rugăm confirmați participarea adragut@kpmg.com (pentru emiterea facturii fiscale vă rugăm să transmiteți în momentul înscrierii și datele de facturare).

Locația: KPMG, ISHO Offices B-dul Take Ionescu nr. 50, Clădirea A, Etaj7
Perioada de desfășurare: 27.04.2023, orele 9:00–12:00 (8:30 –9:00 primirea participanților)
Mai multe detalii: Laura Barbu, consultant cameral
tel: 0372 185 285, e-mail: lbarbu@cciat.ro

Comentarii

comentarii