Acas─â Eveniment Trei palestinieni si un tunisian depistati cand incercau sa treaca ilegal frontiera...

Trei palestinieni si un tunisian depistati cand incercau sa treaca ilegal frontiera la Vama Nadlac

381
DISTRIBUIȚI

Politistii de frontiera au retinut trei barbati, care se deplasau pe jos, incercand sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen, prin trecerea frontierei romano-ungare prin "zona verde", in ultimele ore fiind depistati si trei cetateni afgani intr-un tren international cu destinatia Budapesta, relateaza Agerpres. "Cei patru barbati au fost observati de o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, in timp ce se deplasau spre Ungaria, fiind retinuti la aproximativ 125 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in apropierea orasului Nadlac", a declarat comisarul sef Ion Mares, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
Potrivit sursei citate, in urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca trei dintre ei sunt cetateni palestinieni, iar al patrulea este cetatean tunisian, cu varste cuprinse intre de 21 si 36 ani, cei patru intentionand sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen. Cei patru au declarat in fata anchetatorilor ca s-au deplasat cu un mijloc de transport in comun pana in localitatea Nadlac, de unde si-au continuat calatoria pe jos, peste camp, pana in momentul retinerii, recurgand la aceasta modalitate de a iesi ilegal din tara deoarece nu posedau viza pentru Spatiul Schengen. "De asemenea, politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici au depistat la randul lor, trei cetateni afgani, care s-au prezentat la iesirea din tara in calitate de calatori intr-un tren international care avea ca destinatie Budapesta", a mai informat comisarul sef Ion Mares. Cu prilejul controlului de frontiera, cei trei cetateni afgani, cu varste cuprinse intre 20 si 24 ani, au declarat ca nu au asupra lor nici un document de identitate, ei declarand de asemenea ca intentionau sa ajunga in Italia.
"Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei tuturor celor sapte persoane depistate in tentativa de trecere ilegala a frontierei si cercetarii acestora, urmand ca la finalizarea cercetarilor acestia sa fie prezentati in fata procurorului in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun", a mai adaugat purtatorul de cuvant al IJPF Arad.
 

Comentarii

comentarii