Acasă Cultura Tudor Gheorghe, în “Mahalaua, Mon Amour”

Tudor Gheorghe, în “Mahalaua, Mon Amour”

DISTRIBUIȚI

Rapsodul Tudor Gheorghe şi-a început, din martie, turneul naţional al spectacolului intitulat sugestiv “Mahalaua, Mon Amour”, care aduce pe scenă cele mai frumoase cântece lăutareşti vechi, interpretate într-o manieră inedită, care subliniază importanţa şi valoarea acestei muzici. Dintre “titanii” lăutariei autentice, ce îşi vor “împrumuta” creaţiile maestrului Tudor Gheorghe, sunt: Anton Pan, Zavaidoc, Fărâmiţă Lambru, Romica Puceanu, Ionel Tudorache sau Dona Siminică. În acompaniamentul unui taraf veritabil,  reprezentaţia va oferi publicului cântece celebre de dragoste, de iubire neîmpărtăşită şi de jale, precum  “Inel, inel de aur”, “Deschide, gropare, mormântul”, “La Chilia-n port”, “Foaie verde măr domnesc” sau “La şalul cel negru” , care vor reconstitui atmosfera de mahala dintr-o epocă uitată, pentru a crea un eveniment autentic.
Maestrul Tudor Gheorghe dezvăluie despre spectacol că “va completa un ciclu de restituiri muzicale, pe care l-am propus tinerilor şi nu numai, în cele trei spectacole de muzică populară din perioada interbelică şi cele două cu muzică uşoară a aceleiaşi perioade, în care ilustram, într-un fel, o parte din viaţa spirituală din acea vreme. Lipsea, însă, ceva din tabloul pe care am încercat să-l conturez. […]
Acum vă propun o altfel de muzică, ba chiar mai mult, o stare muzicală a unei lumi speciale, o lume a mahalalelor, o lume a durerii şi bucuriei, spre o mai dreaptă cinstire a domnilor lăutari: Zavaidoc, Gheorghe Motoi, Fărâmiţă Lambru, Dona Siminică, Romica Puceanu, etc.”.
Spectacolul va poposi şi în Timişoara, pe 7 mai, ora 19, pe scena Operei Naţionale Române. Biletele se găsesc la casa de bilete a Operei Române, iar preţul acestora variaza între 50 şi 60 de lei, în funcţie de categoria de loc şi locaţie.

Comentarii

comentarii