Acasă Cultura Turneul național Conciertos para Guitarra ajunge la Timișoara

Turneul național Conciertos para Guitarra ajunge la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Pe 21 martie de la ora 19:00, concertul din cadrul turneului național „Conciertos para Guitarra” va ajunge în 5 orașe din România, iar cea de a treia oprire va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul Timișoara.

Evenimentul propune pentru audiție o serie de concerte scrise pentru chitară și orchestră, ce sunt adaptate pentru instrument solist și ansamblu cameral de corzi.

Concertul începe la ora 19:00, biletele fiind disponibile pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara cât și la casa de bilete.  

Protagoniștii turneului sunt: Ovidiu Pintilie – chitarist premiat în cadrul mai multor concursuri de prestigiu din Europa precum: „Upsalla Guitar Competition” (Suedia), GuitArt International Guitar Competiton (Bulgaria), Rafael Butaru – Concertmaestru al Filarmonicii George Enescu și al Operei Române București, Iulia Vaida – Violonistă ce a susținut concerte alături de artiști precum: Valentin Gheorghiu, Alexandru Tomescu, Gabriel Criotoru,

Marin Cazacu, Constantin Borodin – Violoncelist laureat al mai multor concursuri internaționale, printre care și concursul George Enescu în 2022, Iulia Goiană – Absolventă a Universității de Arte din Berlin, la clasa profesorului Yuta Nishiyama și membră a Filarmonicii George Enescu București, Florentina Ciornei – membră a orchestrei Operei Naționale București, care a susținut turnee în țări precum: Tunisia, Germania, Israel.

Program:

Antonio Vivaldi – Concertul în Re Major RV 93 pentru chitară și orchestră de coarde

Mauro Giuliani – Concertul în La Major op. 30 pentru chitară și orchestră

Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – Concertul nr. 2 pentru chitară și orchestră de coarde.

Acest proiect este organizat de Asociația culturală ChitaraNova și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Parteneri instituționali: Filarmonica Brașov, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Oltenia Craiova, Filarmonica George Enescu.

Comentarii

comentarii