Acasă Actualitate TVR a devenit oficial partener media al Timișoarei 2021

TVR a devenit oficial partener media al Timișoarei 2021

DISTRIBUIȚI

Joi 30 ianuarie 2020, la Timișoara, a fost semnat protocolul de colaborare dintre Asociația Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană și Televiziunea Română.

La eveniment au fost prezenți primarul Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, vicepreședintele Camerei Deputaților, prof.univ. Marilen Pirtea, rectorul UVT, și actorul Adrian Păduraru, consilier al ministrului Culturii.

Cu acest prilej, Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, a spus: “Este un parteneriat care ne onorează. Este vorba de TVR publică. De aceea mulțumim foarte mult TVR că s-a alăturat acestui mare proiect care nu este numai al Timișoarei, ci al întregii țări. Timișoara va prezenta România în Europa, în 2021 și va face vizibilă țara atât la nivel național, cât și la nivel internațional.”

Doina Gradea, directorul general al TVR, a adăugat: “Este o mândrie pentru TVR să fie partener media în marele proiect de țară Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii. E un proiect foarte important pentru întreaga Românie nu numai pentru Timișoara. Ne bucurăm că TVR se alătură echipei TM2021 pentru promovarea evenementelor. TVR este pregătită și va face față provocărilor. A dovedit-o de atâtea ori”.

”Felicit Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii (ATCEC) pentru că a ales să desemneze Societatea Română de Televiziune ca broadcaster oficial și partener media principal pentru promovarea proiectelor și manifestărilor din programul cultural ce se va derula în 2020 – 2021. Ca membru fondator al ATCEC, Universitatea de Vest din Timișoara se află între partenerii instituționali care implică resurse și creativitate pentru dezvoltarea comunității noastre, în elaborarea și buna desfășurare a calendarului cultural dedicat Capitalei Europene a Culturii. Am beneficiat de oportunitatea oferită astăzi prin evenimentul în care s-a semnat protocolul de colaborare dintre ATCEC și TVR pentru ca să subliniez că imaginea culturală a Timișoarei va fi difuzată peste tot în lume prin imaginile de la TVR, o asociere cum nu se poate mai ofertantă și pentru Timișoara, pentru ATCEC, ca și pentru SRTV”, a declarat rectorul UVT, deputarul Marilen Gabriel Pirtea.

Primarul Nicolae Robu a atras atenția că proiectul ca să aibă succes trebuie să fie și finanțat, altfel în lipsa banilor totul va eșua. De aceea el a făcut apel către guvern și către mediu privat să vină să finanțeze TM2021, până nu va fi prea tâziu, fiindcă timpul nu mai are răbdare, după cum a spus și prof. Marilen Pirtea.

Evenimentele organizate de TM2021 vor fi transmise de TVR 1, 2, 3,  International și TVR Moldova.

Comentarii

comentarii