Acasă Actualitate UCM Reşiţa joacă în ultimul act al Cupei României cu HCM Constanţa

UCM Reşiţa joacă în ultimul act al Cupei României cu HCM Constanţa

332
DISTRIBUIȚI

Bănăţenii s-au calificat în finala celei de-a doua competiţii interne după ce au învins, joi, Bucovina Suceava, scor 30-27 (17-13). Ucemeriştii vor întâlni, în meciul care se dispută cu trofeul pe masă, campioana HCM Constanţa, care a eliminat în semifinale deţinătoarea trofeului, Steaua.
CSU Bucovina Suceava şi UCM Reşiţa s-au întâlnit anul trecut în finala Challenge Cup. Ce-a de-a doua semifinală a Cupei României la handbal masculin din acest an a reeditat finala Challenge Cup de anul trecut, câştigată atunci tot de UCM Reşiţa. În partida de joi, alb-albaştrii s-au calificat în finală şi şi-au spălat măcar o parte din păcatele faţă de conducerea clubului, după ce a pierdut campionatul şi a ieşit extrem de devreme din Cupa EHF. „Ne dorim să aducem Cupa României în Banat şi credem că şi jucătorii sunt pregătiţi pentru asta. Se simte deja un joc mai închegat, de echipă, fără prea multe individualităţi. Stilul impus de Aihan Omer este păstrat încă, pentru că nu se poate schimba peste noapte”, spune Sergiu Taban, ofiţerul de presă al UCM Sport. Dacă ratează şi Cupa României, anul acesta clubul nu va avea în vitrină nici un trofeu, după ce a câştigat de trei ori Challenge Cup, performanţă unică în handbalul european.
UCM Reşiţa a trecut de Bucovina Suceava şi speră în continuare să câştige primul trofeu intern. Cupa României ar fi pentru bănăţeni ca un premiu de consolare, după ce au ratat titlul în Liga Naţională, iar Aihan Omer a fost îndepărtat de pe banca tehnică. Misiunea lor nu va fi delor uşoară pentru că, în finală, vor înfrunta eterna rivală, HCM Constanţa, echipă pe care nu au reuşit să o învingă nici măcar o dată.
    Dacă echipa pregătită de Gligore Czari nu a avut emoţii decât în finalul partidei cu moldovenii lui Petru Ghervan, HCM Constanţa a trecut la pas de Steaua, scor 31-25. Astfel, campioana şi vicecampioana României, HCM Constanţa, respectiv UCM Reşiţa, se vor întâlni sâmbătă, de la ora 13.15, la Braşov, în finala Cupei României.

Comentarii

comentarii