Acasă Actualitate Ultimul pas pentru construirea cu fonduri din PNRR a Institutului Regional de...

Ultimul pas pentru construirea cu fonduri din PNRR a Institutului Regional de Oncologie din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a aprobat astăzi, 27 octombrie 2023, printr-o Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie Timișoara.

Noul Institut va avea 250 de paturi destinate spitalizării continue și de zi și un ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale, zonă de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistică, endoscopie, explorări funcțional), bloc operator, terapie intensivă, laborator radioterapie, laborator medicină nucleară, Centru pentru transplant medular și afereză celule stem.

Spitalul reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de investiții cu fonduri din PNRR, iar valoarea totală a investiției este de 1.153.030 mii lei.

Institutul Oncologic ar trebui amplasat la marginea Timişoarei, la ieşirea spre Cenad, pe o suprafaţă de 5,5 hectare, aflată în proprietatea Ministerului Sănătăţii, prin DSP Timiş. În această zonă a fost demarată, încă din anul 1994, construirea unui Spital Municipal, proiectul fiind abandonat după ridicarea unei părţi din clădire.

Începutul anului 2023 a venit cu vești bune. Institutul Regional de Oncologie de la Timișoara a fost selecționat în vederea finanțării prin PNRR.

Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de aproximativ 197 de milioane de euro, din care finanțarea prin PNRR de 80%.

Comentarii

comentarii