Acasă Actualitate UMF „Victor Babeș” Timișoara are trei noi Visiting Professors din Elveția, Germania...

UMF „Victor Babeș” Timișoara are trei noi Visiting Professors din Elveția, Germania și Italia

DISTRIBUIȚI

Prof.dr. Bogdan Timar, decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, a acordat duminică titlul de Visiting Professor pentru trei medici oftalmologi de renume european, prezenți la Timișoara în cadrul unui curs de specialitate.

 Prof. univ. dr. Ramin Khoramnia din Elveția, prof. univ. dr. Gabor Scharioth din Germania și prof. univ. dr. Francesco Boscia din Italia au devenit profesori invitați ai universității timișorene, titlu acordat pentru întreaga lor activitate și colaborare în domeniul oftalmologic.

Aceștia au conferențiat aici, între 17 și 19 noiembrie, despre cele mai noi tendințe în tratamentul chirurgical al cataractei și metode moderne de sutură corneană în chirurgia oculară.

”Acești trei profesori sunt unii dintre cei mai buni oftalmo-chirurgi pe plan european, care nu excelează doar în chirurgia cataractei, ci ei stăpânesc foarte bine și chirurgia vitro-retiniană și alte tehnici chirurgicale foarte complexe care, poate, vor face obiectul unor cursuri viitoare”, a spus prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, organizator al cursului de la Timișoara.

În perioada 17-19 noiembrie 2023, la Timișoara a avut loc manifestarea științifică internațională “Curs practic de chirurgie a cataractei și complicațiilor acesteia”, eveniment desfășurat sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” și coordonat de prof. univ. dr. Mihnea Munteanu, șeful Disciplinei de Oftalmologie din cadrul UMF “Victor Babeș” Timișoara și prof. univ. dr. Horia Stanca, de la UMF “Carol Davila” București.

„A fost un eveniment ce și-a atins țelurile propuse, atât pentru studenți, cât și pentru rezidenți și medicii specialiști, acesta aducându-le un nivel de pregătire mai ridicat, atât din punctul de vedere al procedurilor chirurgicale însușite, cât și științific. Urmează să continuăm seria cursurilor și ne propunem să ne extindem. Există mai multe subiecte pe care le avem  în intenție”, a mai spus prof. univ.dr. Mihnea Munteanu.

Comentarii

comentarii