Acasă Actualitate Un copil de 17 ani a decedat la Spitalul Victor Babeș din...

Un copil de 17 ani a decedat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Avea și rujeolă, pe lângă alte afecțiuni

DISTRIBUIȚI

Un adolescent a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. A făcut septicemie și avea și rujeolă, pe lângă alte afecțiuni. La Spitalul de Boli Infecțioase Timișaora sunt internați în acest moment aproximativ 20 de copii. Copilul de 17 ani a murit săptămâna trecută.

„Un copil de 17 ani a decedat săptămâna trecută. Era un copil cu tetrapareză spastică, cu probleme din naștere, deficient neuropsihic, a făcut bronhopneumonie. Serologia a ieșit pozitivă de rujeolă, am primit confirmarea de la București. Copilul a decedat din cauza bronhopneumoniei, a făcut septicemie”, a spus doctorul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Rujeola este o boală infecțioasă ce evoluează cu febră înaltă chiar și 40°C, indispoziție, cefalee (dureri de cap), fotofobie (nu suportă lumina), tuse, dureri în gât, răgușeală, vărsături. Aspectul unui copil cu rujeolă poate fi asemănat cu ”fața de copil care plânge” – îi curge nasul, are ochii roșii, pleoape umflate, lăcrimează. Semnul caracteristic care apare înainte de debutul erupției tegumentare este semnul Koplik – depozite albe, asemănătoare grăunțelor de griș, înconjurate de zone mici roșii, pe partea internă a obrajilor, în dreptul celui de-al doilea molar.
După o incubație de 2-3 săptămâni apare erupția caracteristică măruntă, prima dată pe față și pe trunchi, apoi se întinde până la extremități. O persoană este contagioasă înainte să se știe bolnavă.

Comentarii

comentarii