Acasă Sănătate Un copil operat de amigdalită la Timişoara a ajuns în comă la...

Un copil operat de amigdalită la Timişoara a ajuns în comă la reanimare

DISTRIBUIȚI

acuzatii malpraxis

După o operaţie de amigdalită, un copil de doi ani operat la Clinica ORL Bega a ajuns direct la Secţia de Reanimare a Spitalului „Louis Ţurcanu”, în comă. Părinţii sunt disperaţi şi îl acuză pe medicul care a făcut intervenţia chirurgicală de malpraxis.

Doctorul Atanasievici spune că el şi-a făcut treaba conform protocolului operator.

„Vreau să fac plângere la Colegiul Medicilor!”

„După câte am înţeles, ori au uitat să pună aspiratorul, ori nu ştiu cum sângele şi puroiul au ajuns în plămâni. Copilul nu mai respiră, numai cu tuburi. A tresărit aşa o dată, iarăşi l-a sedat şi numai sedat îl ţine. De la Bega a venit la Judeţean şi acum la Louis Ţucanu. Nimeni nu ştie nimic. Am întrebat: Se trezeşte copilul? Nimeni nu zice nimic. E vina doctorului care l-a operat la Bega. Este vorba de doctorul Atanasievici. Vreau să fac o plângere împotriva lui, de malpraxis, la Colegiul Medicilor. Au spus că copilul a făcut hemoragie internă. Cum să facă dacă a fost operat de polipi şi amigdale?”, a declarat Doru, tatăl micuţului operat.

„Vreau ca micuţul să se facă bine!”

„Copilului i s-a făcut intervenţia, s-a respectat protocolul operator, după care nu s-a trezit după anestezie. S-a decis transferarea la un serviciu specializat, Clinica Bega neavând un serviciu specializat de ATI. Din punctul meu de vedere, chirurgical, eu am făcut tot ce era necesar. Deciziile dânsului nu le pot comenta eu. Comisia va stabili cum am procedat, cum s-a procedat din punct de vedere chirurgical, protocolul cum s-a respectat. Acum copilul este sub supraveghere. Deocamdată eu vreau ca minuțul să se facă bine, din punctul de vedere al anesteziei să fie bine copilul. Eu am respectat toate procedurile în vigoare, toate indicaţiile terapeutice. În primul rând, trebuie ca ATI-ştii să-şi facă treaba până la capăt. Acum este la Louis Ţurcanu. Sunt tot felul de situaţii care se mai pot întâmpla. Riscul chirurgical nu pot să zic că e, este riscul anesteziologic. Practic, eu sângerarea am oprit-o. S-a făcut hemostază corespunzătoare. Când a început trezirea copilului, nu sângera. Nu s-a trezit. Intubaţia se face de către anestezist. Eu am treabă cu amigdalele, le-am micşorat, i-am făcut hemostază, i-am scos polipii. S-a încercat trezirea copilului, nu s-a reuşit până la capăt, pentru că avea o respiraţie care nu era suficientă şi atunci s-a decis să se apeleze la un centru specializat – ATI. Sunt şi eu om şi am şi eu copii şi înţeleg toate doleanţele părinţilor”, a fost răspunsul medicului Atanasievici.

Comentarii

comentarii