Acasă Actualitate Un maestru Yoga vine la Timişoara

Un maestru Yoga vine la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Un alt termen pentru viaţă este transformare. O formă de transformare pozitivă putem obţine prin promovarea şi perpetuarea calităţilor generatoare de bine, pe când suprimarea defectelor duce la o transformare negativă. Oricât ne-am dori, nu putem opri cursul normal al evoluţiei. Mijloacele de transport cu care urcăm pe culmile transformării sunt corpul şi mintea noastră. Astfel devine important cum ne întreţinem mijlocul de transport în stare bună şi cum îi facem revizia tehnică regulat. Sănătatea nu este doar de suprafaţă. Starea de sănătate nu este dată de masa musculară sau de tonusul corporal. Lipsa celulitei nu înseamnă neapărat sănătate. Sănătatea, în esenţă, este mult mai profundă şi trebuie privită ca un tot. În căutarea sănătăţii, deseori ne pierdem într-o călătorie spre auto-tortură. Extrem de mulţi oameni aleg să urmeze diete stricte sau să participe la programe de slăbit care promit o pierdere în greutate de 5 kilograme în 5 zile sau o reducere a taliei cu 10 cm în 5 şedinţe. Industria cosmetică face bani din asta şi pare a fi una dintre industriile cu cel mai promiţator viitor, chiar şi în condiţiile unei crize financiare. Şi totuşi, ne îndepărtăm constant de adevărata definiţie a sănătăţii.

Sănătatea este armonie

Sănătatea nu este doar absenţa bolii. Sănătatea este un organism plin de entuziasm. Sănătate este o minte care gandeşte clar şi întelege lucrurile înainte de a reacţiona într-o anumită situaţie. Sănătate înseamnă mai multe zâmbete pe zi. Sănătate înseamnă o viaţă lipsită de griji. Iar yoga ne îndreaptă paşii exact în această direcţie. Astfel, călătoria noastră spre sănătate şi dincolo de ea are ca punct de plecare nu partea fizică, ci mintea. Educarea minţii pentru o mai bună înţelegere  reprezintă unul dintre paşii esenţiali spre sănătate şi, de asemenea, unul din stâlpii de baza ai ştiinţei yoga. Când deţinem puterea cunoaşterii, ne îndreptăm acţiunile spre un scop clar într-un mod inteligent. Transformarea nu este rezultatul unei auto-torturi dureroase, ci armonia şi înţelegerea pe care yoga ne ajută să le descoperim. Controlul subtil al minţii este soluţia, nu reprimarea. Yoga nu se opune materialismului, distracţiei sau bucuriei de a trăi prin simţuri. Yoga ne învaţă doar să nu ne lăsăm conduşi de dorinţe şi să trăim moderat. Moderaţia şi controlul auto-impus sunt condiţiile fără de care o omidă nu se poate transforma într-un fluture. Deseori unei minţi neinstruite arta controlului auto-impus nu îi este familiară şi se întâmplă ca, în loc să creeze control, creează reprimare. Arta de a ne accepta aşa cum suntem, apoi  a crea control la un nivel subtil care aduce schimbări în bine presupune deprinderi yoghine de fineţe care pot fi predate doar de un maestru cu experienţă.

Maestrul Swami Muktidharma – la Timişoara

Timişorenii sunt norocoşi că nu trebuie să meargă la poalele munţilor Himalaya ca să găsească un astfel de yoghin. Swami Muktidharma, care a petrecut mai mult de zece ani sub directa instruire a unui mare yoghin din India, Swami Satyananda, vine la Hotelul Timişoara pentru două zile, unde îi va învăţa pe timişoreni, de fapt, ce este Yoga. Swami Muktidharma este foarte cunoscut în comunitatea yoga internaţională pentru că are puterea de a simplifica noţiunile complicate de yoga şi de a le prezenta într-o formă uşor digerabilă. Maestrul Swami Muktidharma poate fi găsit la Hotelul Timişoara în zilele de 30-31 iulie, între orele 9:00-17:00

 

Comentarii

comentarii