Acasă Sănătate Un „Rezident de nota 10”: medicul chirurg Mihaela Ionică, din cadrul Spitalului...

Un „Rezident de nota 10”: medicul chirurg Mihaela Ionică, din cadrul Spitalului Clinic Municipal Timişoara

1984
DISTRIBUIȚI

rezident 10Medicul Mihaela Ionică – rezident Chirurgie Generală, din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara – Secţia de Chirurgie Generală II şi Oncologică – este ,,Rezident de notă 10” în această săptămână şi va fi premiată, duminică 8 mai, de la ora 12, la Spitalul Judeţean Timişoara.

Dr. Ionică este şi cadru didactic asociat – asistent universitar în cadrul disciplinei de fiziopatologie Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara. „Campania naţională ,,Rezident de nota 10” promovează talentul românesc şi încearcă să oprească exodul medicilor rezidenţi din România!”, spune dr. Mircea Popiţiu, iniţiatorul proiectului. Campania națională „REZIDENT DE NOTA 10” promovează medicii rezidenți de valoare din România și atrage atenția asupra exodului cadrelor medicale, fenomen care a luat amploare în ultimii ani.  Este cunoscută situația ingrată a medicilor rezidenți care de cele mai multe ori nu dispun de echipamente medicale, cărți de specialitate sau nu-și pot permite deplasări la cursuri de perfecționare sau conferințe în străinătate.

 

„Campania noastră își propune să atragă sponsori pentru a-i ajuta pe tinerii care practică medicina în țara noastră cu pasiune și devotament, dar și să facă cunoscute cazurile impresionante ale tinerilor medici.
„REZIDENT DE NOTA 10” este modul nostru de a le mulțumi tinerilor care și-au sacrificat poate cei mai frumoși ani pentru a salva vieți.  Pentru că în spatele zâmbetelor adolescentine, a halatelor albe scrobite se ascund poveștile lor: chirii prea mari, gărzi prea multe, oboseală, dar și angoasa părinților.  Și dacă și voi cunoașteți un medic rezident care v-a impresionat atât prin profesionalism, dar și prin atitudine vă invităm să-l promovați aici pentru a-i cunoaște povestea”, spune dr. Popiţiu.

Comentarii

comentarii