Acasă Actualitate Un student al UPT, premiat în concursul internațional TIE

Un student al UPT, premiat în concursul internațional TIE

DISTRIBUIȚI

La sfârșitul lunii octombrie 2022, la Biblioteca Centrală a Universității Politehnica București, s-a desfășurat cea de-a 31-a ediție a concursului Tehnici de Interconectare în Electronică – TIE, competiție ce implementează certificarea de către mediul industrial a competențelor studenților de a proiecta pe calculator (Computer Aided Design – CAD) o structură de interconectare (Printed Circuit Board – PCB) pentru un modul electronic complex, un reprezentant al Universității Politehnica Timișoara obținând un meritoriu loc III.

Bazat pe rezultatele din baremele de evaluare, Comitetul Industrial oferă certificate de „Designer PCB”, ca o recunoaștere a nivelului înalt de cunoștințe în domeniul Engineering Design Automation – EDA, pentru dezvoltarea modulelor și ansamblelor electronice și fabricarea lor corectă.

Aceste certificate sunt recunoscute de orice companie de prestigiu, fiind o atestare a cunoașterii standardelor Association Connecting Electronics Industries – IPC, cunoscute și acceptate în toată lumea.

În urma desfășurării fazei locale în Universitatea Politehnica Timișoara, aceasta a fost câștigată de către studentul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, specializarea Electronică Aplicată, Paul-Cătălin Medinceanu. Totodată a fost definitivat lotul care a reprezentat UPT la faza finală, format din 4 studenți, și anume: Paul-Cătălin Medinceanu (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), Oana-Floriana Tudor (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale), Flavius-Alexander Mălăel (Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică) și Mădălin-Ilarion Deatcu (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale).

Subiectul primit la faza finală s-a referit la proiectarea unui mini-router Internet of Things (IoT) cu Raspberry Pi. În clasamentul final studentul Paul-Cătălin Medinceanu s-a clasat pe locul III la faza finală a concursului, el obținând și certificatul de „Designer PCB”.

Lotul Universității Politehnica Timișoara a fost pregătit de drd. Septimiu Lica din partea UPT și de ing. Csaba Tărcean, ing. Alexandru Knizel și ing. Cezar Cîrstoiu de la compania Continental Automotive.

Comentarii

comentarii