Acasă Eveniment Un tânăr din Timișoara, care a vrut să-și vândă telefonul mobil, aproape...

Un tânăr din Timișoara, care a vrut să-și vândă telefonul mobil, aproape să fie înșelat cu o metodă foarte simplă, dar eficientă

1037
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei metode de înşelăciune care este folosită de unele persoane ca să păcălească vânzătorii de telefoane mobile de pe site-urile de anunţuri.

Un tânăr din Timișoara a fost foarte aproape să fie şi el păcălit cu această metodă, însă şi-a dat seama în ultimul moment ce se întâmpla şi a reuşit să-şi recupereze telefonul în valoare de 2.500 de lei.

Un tânăr care a pus la vânzare un telefon în valoare de 2500 de lei pe un site online de vânzări a fost foarte aproape să fie înşelat de trei persoane care s-au prefăcut că vor să-i cumpere telefonul mobil.

“Chiar dacă era târziu, am stabilit să ne întâlnim în fața blocului. Au venit trei oameni care mi-au spus că vor să cumpere telefonul pentru copilul lor. Eu eram împreună cu prietena mea. I l-am dat și am așteptat să se uite la el. După câteva minute au spus că nu îi place băiatului, i-au înapoiat prietenei mele telefonul, dar după ce au încuiat ușile mașinii am observat că este o replică a modelului de telefon pe care doream să îl vând”, a precizat tânărul pentru expressdebanat.ro.

Telefonul înapoiat de persoanele respective era doar o replică de plastic, dar care semăna aproape perfect cu cel pe care tânărul încerca să-l vândă. Astfel, cel care pretinde că vrea să cumpere telefonul înlocuieşte telefonul real în timp ce se preface că îl verifică, iar vânzătorul primeşte o replică fără valoare a telefonului său.

Astfel, dacă vâzătorul nu este foarte atent, rămâne doar cu o bucata de plastic, fără valoare.

Comentarii

comentarii