Acasă Actualitate Un ultim omagiu pentru Zsolt Torok la Teatrul de Stat din Arad

Un ultim omagiu pentru Zsolt Torok la Teatrul de Stat din Arad

732
DISTRIBUIȚI

Cunoscutul alpinist Zsolt Torok, decedat în munții Făgăraș, va fi înmormântat marți, la cimitirul Eternitatea din Arad. „Cei care l-au iubit, admirat și respectat pe dragul nostru Zsolt Torok pot să își ia un ultim rămas bun, duminică și luni la Teatrul de Stat Arad. Înmormântarea va avea loc marți, la orele 14.00, la cimitirul Eternitatea (UTA). Micul Prinț a plecat în ultima lui călătorie, așa dintr-o dată, prea devreme, prea dureros, prea straniu…”, a scris soția sa pe Facebook.

Ministrul de interne Mihai Fifor a fost printre primii care au anunțat că alpinistul Zsolt Torok a decedat. El a postat pe contul de Facebook un mesaj de condoleanțe: „Ramas bun, prieten drag…Dumnezeu sa te odihneasca in pace!”. Soția alpinistului a anunțat pe Facebook decesul lui  Zsolt Torok: „Cel mai pur si mai frumos suflet a plecat dintre noi! Zsolt Torok”. Facebook-ul a devenit de fapt o adevărată carte omagială pentru Zsolt Torok, mulți dintre cei care l-au cunoscut și apreciat atât ca om cât și ca sportiv postând emoționante mesaje de condoleanțe.

Cunoscutul alpinist Zsolt Torok s-a căsătorit în urmă cu o lună de zile, de ziua Franței, cu inspectoarea şcolară Laura Nădăban. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti români. Este foarte greu să enumeri toate vârfurile pe care el le-a escaladat de-a lungul carierei sale de alpinst de peste două decenii. Printre reuşitele sale se numără principalele vârfuri din Munţii Alpi, Nanga Parbat, supranumit „Muntele Destinului” situat în partea de vest a lanțului Himalaya, Peak 5-în premieră mondială și Kyajo Ri, din Himalaya.

În toamna anului trecut, alpinistului Zsolt Torok i-a fost conferită de către ministrul Apărării Mihai Fifor, în cadrul unei ceremonii militare, Emblema de Merit Partener pentru Apărare clasa I.

După ce a învins cele mai înspăimântătoare culmi montane ale planetei, Zsolt Torok a trecut în nemurire pe o culme a Făgărașilor, lăsând în urmă ecoul marilor sale reușite dar și un munte de regrete.

Comentarii

comentarii