Acasă Actualitate Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), clasată în cel mai mare număr...

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), clasată în cel mai mare număr de domenii de studii prezente în THE Ranking 2024

DISTRIBUIȚI

Actuala ediție a clasamentului internațional Times Higher Education Subject Rankings (2024) plasează la nivel mondial Universitatea de Vest din Timișoara în top 601-800, prin domeniul Economiei, iar prin domeniul Fizică în top 801-1000. Și în domeniul Științe Sociale UVT se plasează în top pe intervalul 601-800, dintr-o medie totală de 1092 de universități incluse în aceste ierarhizări.

Prin acest rezultat, UVT se regăsește printre cele opt universități din România care au fost nominalizate în cel puțin trei domenii științifice. De menționat este că UVT revine în clasamentul domeniului Fizică, în timp ce înregistrează prima sa apariție în domeniul Economie. În acest clasament internațional, subdomeniile aferente domeniului Economiei sunt: business și management, contabilitate și finanțe, economie și econometrie. Subdomeniile aferente domeniului Fizică sunt: matematică și statistică, fizică și astronomie, chimie, geologie și științele pământului. Subdomeniile aferente domeniului Științele Sociale sunt: studii de comunicare și media, științe politice și studii internaționale (inclusiv studii de dezvoltare), sociologie și geografie.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Acest ranking internațional, realizat de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, se concentrează pe excelența cercetării la scară globală, evaluând universităţile sub aspectul a cinci dimensiuni, recalibrate pentru fiecare domeniu, ponderile indicatorilor fiind adaptate fiecărui domeniu în parte. Ne situăm în acest an în cel mai mare număr de domenii de studii prezente în THE Ranking 2024, un semn caracteristic pentru dinamismul UVT în mediul academic internațional.”

Comentarii

comentarii