Acasă Actualitate Universitatea de Vest Timișoara – într-unul dintre cele mai importante topuri ...

Universitatea de Vest Timișoara – într-unul dintre cele mai importante topuri mondiale

DISTRIBUIȚI

În tradiția ultimilor ani, domeniul Limbi moderne de la Universitatea de Vest din Timișoara se menține pe poziții favorabile în unul dintre cele mai importante topuri internaționale, QS World University Rankings by Subject, situându-se printre primele 251-300 din lume.
Ediția cu numărul șapte a clasamentului mondial include un nou record al domeniilor analizate, în număr de 46, cu patru în plus față de 2016, fiind astfel cel mai mare top de acest gen din lume. În generarea clasamentului, QS Quacquarelli Symonds s-a bazat pe analiza reputației academice și a celei din rândul angajatorului (QS Global Employer and Academic Surveys) și pe indicatorii privind activitatea științifică: numărul de citări/articol și indicele Hirsch (informații extrase din bază de date Scopus).
Analizând rezultatele obținute la cei patru indicatori ai clasificării QS by Subject, se constată că alături de domeniul Limbi moderne, în UVT mai există și alte domenii considerate ca având potențial de către QS, fiind incluse în analiza pentru clasificarea din 2017.
Pentru realizarea clasificării din 2017, QS a evaluat 4.438 de universități, dintre care doar 1117 de instituții s-au clasat în topul final. De asemenea, au fost analizate peste 127 de milioane de citări din Scopus, baza de date bibliometrică a Elsevier.
De remarcat este faptul că în clasament sunt prezente doar trei universități din România: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (4 domenii), Universitatea din București (7 domenii), Universitatea de Vest din Timișoara (1 domeniu), toate aceste universități fiind membre ale Consorțiului Universitaria.
„Ne menținem în top cu domeniul Limbi moderne. În plus, datele celor de la QS confirmă și potențialul altor domenii de a intra în clasament în edițiile următoare, Economia, Fizica, Matematica și altele. Am recuperat mult din decalajele față de colegii noștri din alte țări, dar mai avem de lucru. Ne-au ajutat fondurile europene la nivel de infrastructură, dar și în ceea ce privește resursa umană, cea mai importantă piesă în acest ‹‹puzzle››. Continuăm să scriem proiecte, întrucât suntem conștienți că fără oameni bine plătiți, nu putem cere performanță”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Comentarii

comentarii