Acasă Actualitate Unul din tancurile care au fost aduse la Timişoara, în timpul Revoluției...

Unul din tancurile care au fost aduse la Timişoara, în timpul Revoluției din decembrie 1989, expus la Memorialul Revoluției

DISTRIBUIȚI

Asociația Memorialul Revoluției pregătește o surpriză vizitatorilor. În scurt timp, în curtea muzeului va fi adus un tanc. Cel mai probabil va fi unul din tancurile care au fost aduse în Timișoara, în timpul revoluției din decembrie 1989. Se știe că Ministerul Apărării Naţionale a acţionat împotriva timişorenilor şi cu unităţi de tancuri. Tancurile care proveneau de la Unităţile Militare din Buziaş, Lugoj şi Timişoara, mai există şi astăzi. În urmă cu câșiva ani ele erau grupate în Parcul Rece al unei unităţi militare din Lipova.

„Am făcut o înțelegere cu cei de la Ministerul Apărării Naționale să primim un tanc. I-am întrebat dacă mai au un model de tanc care fost pe străzile Timișoarei în 1989 și am fost și noi surprinși că au asemenea tancuri. Am înțeles că ar fi vorba de un model T55. Vrem să-l punem lângă Zidul Berlinului. Intenționăm să amenajăm pentru expoziții și curtea. Tancul ar putea să fie o atracție a muzeului de la Memorialul Revoluției. Vom putea spune și întâmplările din calea Girocului, unde revoluționarii au blocat acele tancuri”, a spus Gino Rado, directorul Asociației Memorialul Revoluție .

Tancul ar fi trebuit adus pentru manifestările de comemorare din această lună, însă cei de la Memorialul Revoluției spun că încă există probleme birocratice.

“Am fi dorit să avem tancul încă din acest an, să poată fi văzut în perioada de comemorare a celor 34 de ani de la Revoluție, dar din păcate ne confruntăm cu niște pași birocratici. Nu este exclus ca în zece zile să primim tancul, dar nu pot să fac promisiuni. Cel mai probabil îl vom prelua în ianuarie”, a mai spus Gino Rado.

Comentarii

comentarii