Acasă Actualitate UPT organizează reuniunea rectorilor Alianţei Române a Universităţilor, la Timişoara

UPT organizează reuniunea rectorilor Alianţei Române a Universităţilor, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Vineri 28 octombrie, de la ora 9,30, Universitatea Politehnica Timişoara şi Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) din România organizează, în Sala Multimedia a Bibliotecii UPT, reuniunea rectorilor celor patru instituţii universitare membre ARUT.
Este vorba de prof. dr. Viorel Şerban, UPT, prof.dr. Mihnea Costoiu, Universitatea Politehnica București, prof. dr. Vasile Ţopa, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, prof. dr. Dan Caşcaval, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași şi prof. dr. Radu Sorin Văcăreanu, Universitatea Tehnică de Construcții București.
Deschiderea reuniunii va avea loc printr-o dezbatere cu tema Sistemul de învăţământ superior după 10 ani de la implementarea ciclului Bologna. Analize, evaluări, propuneri. A doua temă va fi Revizuirea standardelor pentru evaluarea externă a calităţii academic la programele de studii universitare de licenţă şi master.
Alianţa Română a Universităţilor își propune să reprezinte atât o platformă de colaborare pentru cele mai prestigioase universități cu profil tehnic din țară, cât și o voce comună, puternică și permenent implicată în optimizarea politicilor din educație și cercetare.
Atât marile companii, cât și întreprinderile mici și mijlocii au nevoie atât de resursă umană bine pregătită pentru a putea performa pe o piață competitivă – în acest context ARUT vine în întâmpinarea recomandărilor Consiliului European privind Programul național de reformă al României pentru 2015 prin creșterea calității și relevanței învățământului superior tehnic pentru piața forței de muncă și prin consolidarea proiectelor de cercetare aplicată care vizează piața de consum. ARUT reprezentă, în același timp, un cadru pentru proiecte ample dedicate domeniilor prioritare din Strategia Națională pentru Învățământul Terțiar 2015-2020. Atât crearea de surse de finanțare destinate proiectelor educaționale și de cercetare, cât și redactarea de proiecte destinate finanțării din Fondul Social European vor fi tematici centrale ale activității alianței, care va încerca să definească un circuit financiar mai clar și mai transparent pentru toate instituțiile cu profil tehnic din România. Nu în ultimul rând, ARUT – în calitatea sa de cel mai mare consorțiu cu profil tehnic din țară – participă activ la dezvoltarea inteligentă a politicilor care privesc educația și cercetarea.

Comentarii

comentarii