Acasă Actualitate UVVG Arad sprijină activ demararea activității de diagnosticare a COVID-19

UVVG Arad sprijină activ demararea activității de diagnosticare a COVID-19

854
DISTRIBUIȚI

La iniţiativa doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad a alocat echipamente specifice din cadrul Institutului de Științe ale Vieții “Aurel Ardelean” pentru punerea în funcțiune a liniei PCR de diagnosticare COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

De asemenea, Cercetător Științific grad. III Dr. Cornel Baltă, cadru înalt calificat al Institutului de Științe ale Vieții “Aurel Ardelean” al UVVG Arad în tehnici de biologie moleculară, a fost detașat permanent la DSP Arad începând de marți, 31 martie 2020, pentru efectuarea de analize PCR de depistare pozitivă a pacienților arădeni, pe perioada pandemiei cu COVID-19.

Institutul de Științe ale Vieții “Aurel Ardelean” a fost înființat în cadrul Universității de Vest “Vasile Goldiș” din Arad în anul 2008 la inițiativa regretatului rector fondator, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, și desfășoară importante cercetări biomedicale de înalt nivel fiind un institut de cercetări multi-disciplinar afiliat platformei de cercetări a Academiei de Științe Medicale din România.

Comentarii

comentarii