Acasă Actualitate UVVG Arad, universul academic ce deschide poarta spre un viitor sigur

UVVG Arad, universul academic ce deschide poarta spre un viitor sigur

384
DISTRIBUIȚI

Studenţie la Universitatea de Vest Vasile Goldiş, Arad. Povestea, pe scurt, a unor studenţi care au ales UVVG.

Meseria este brăţară de aur, dar când este înnobilată cu studiul universitar ea devine mult mai strălucitoare.

Tinerii îşi pot făuri un drum mult mai sigur în viitor alegând facultăţile şi specializările UVVG Arad, licenţă, masterat, doctorat. Aceeaşi şansă o au şi cei care au absolvit deja o facultate şi vor să mai adauge o treaptă de învăţământ universitar, dar şi cei care s-au decis mai târziu să înceapă o facultate.

Ramona Fritea este studentă la UVVG, specializarea Psihologie. Odată trecut pragul acestui spaţiu academic, Ramona a simţit că a intrat într-o atmosferă familiară, alături de ceilalţi studenţi şi de cadrele didactice.

“Am găsit aici tot ceea ce îmi este de folos în pregătirea psihologică, pedagogică, didactică şi practică. Sigur că îndemn toţi tinerii să vină la UVVG Arad, pentru că vor descoperi aici un învăţământ modern, eficient, centrat pe studenţi, cu cadre didactice foarte bine pregătite”.

Şerban Adrian Daniel este studentul care a redevenit student la UVVG Arad. După ce a terminat o facultate, cu mulţi ani în urmă şi a avut mai mulţi ani de activitate în câmpul muncii, pentru că educaţia este permanentă pe întreg parcursul vieţii, nu s-a sfiit să redevină student. De această dată, la Comunicare şi relaţii publice.

“Am ales această specialitate pentru că lucrez într-un domeniu cu publicul. Au fost trei ani de studenţie în care m-am bucurat de profesorii excelenţi la cursuri, care ne-au transferat din cunoştinţele lor pentru ca noi să putem deveni ulterior şi buni practicieni, nu doar teoreticieni. De aceea am ales UVVG Arad, o universitate cu specialişti care ştiu să se apropie de studenţi, deschizând canalele comunicării prin care, cred eu, am urcat şi noi o treaptă în formarea profesională, acolo unde lucrăm”.

Într-o lume aflată într-o permanentă goană după îmbogăţire cu orice preţ, care nu ţine cont de distrugerea principalei rezerve de sănătate a omenirii, pădurea, UVVG Arad pregăteşte specialişti în gospodărirea durabilă a pădurilor şi a produselor acesteia.

“Când am ales Facultatea de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie, programul Silvicultură, mi-am dorit să dobândesc cunoştinţele necesare pentru a salva şi a valorifica bogăţiile pădurilor româneşti şi din întreaga lume”, spune Baciu Emanuel, unul dintre studenţii facultăţii.

Adelina Bradu a terminat anul II licenţă, la specializarea Istorie a UVVG Arad şi priveşte deja cu nostalgie spre finalul ciclului de licenţă. Aceasta, pentru că au fost ani minunaţi la UVVG Arad.

“Am ales această universitate pentru că am simţit, şi nu m-am înşelat, că este ceea ce îmi este mie de folos pentru viitorul profesional şi parcursul meu în viaţă. Sunt profesori foarte implicaţi, care ne modelează frumos viitorul, ne ajută mai mult decât credeam. Alături de colegii mei, suntem tineri dornici să primim cât mai multe informaţii, pentru ca după absolvire să putem aduce şi noi, la rândul nostru, ceva în plus în vieţile altor oameni. Acest lucru l-am găsit aici şi m-a impresionat profund. Aş alege aceeaşi universitate şi specializare, oricând”.

Comentarii

comentarii