Acasă Actualitate Vicepreședintele CJ Timiș anunță revitalizarea Complexului Bastion: ”Beneficiarii de gratuități în zona...

Vicepreședintele CJ Timiș anunță revitalizarea Complexului Bastion: ”Beneficiarii de gratuități în zona zero a orașului vor reda comunității spațiul

DISTRIBUIȚI

Situația actuală existentă a ocupanților de spații în cadrul Complexului Bastion se va schimba, a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș. Conform acestuia, spațiile de acolo nu vor mai fi depozite sau zone administrative, iar cei care au deținut aceste spații în mod gratuit le vor reda acum comunității.

Printre principalele puncte de atracție care vor apărea acolo se numără un centru de informare turistică, dar și un centru multifuncțional destinat actorilor culturali.

”La Bastionul Theresia din Timișoara, județul nostru va avea cel mai performant centru de informare turistică din țară, adaptat la cerințele și nevoile turiștilor.

Inițiativa face parte dintr-un plan coerent de revitalizare culturală și socială a Bastionului, plan care, desigur că a deranjat câteva grupulețe de interese deoarece le lasă fără obiectul confortului”, spune Proteasa.

Vicele CJ Timiș anunță că nu vor mai fi acolo spații ocupate de sedii administrative sau tot felul de depozite.

”Nu mă deranjează să explic, am făcut-o săptămânile trecute și reiau pentru o informare cât mai corectă: spațiul de la Bastion e prea important ca să rămână ocupat cu depozite sau zone administrative. În anul care vine, tot ce ține de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș va fi optimizat, iar beneficiarii de gratuități în zona zero a orașului vor reda comunității spațiul pe care l-au folosit ani la rând”, mai subliniază Proteasa.

Un important punt care va fi realizat acolo este un centru multifuncțional, care va putea fi închiriat de actorii culturali

Pe lângă centrul ultramodern de informare turistică pregătit pentru TM2023, vom crea și un centru multifuncțional, care va fi pus la dispoziția actorilor culturali în baza unui regulament care să asigure funcționarea și închirierea în mod transparent și echitabil pentru toți cei interesați de infrastructura acestuia. 2023, anul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, va găsi cele două obiective de investiție perfect funcționale, alături de o zonă a Bastionului revigorată cultural și social, plină de turiști”, încheie Proteasa.

 

Comentarii

comentarii