Acasă Actualitate Vine controlul în unităţile de alimentaţie publică!

Vine controlul în unităţile de alimentaţie publică!

297
DISTRIBUIȚI

Mai multe echipe vor merge în control la unităţile de alimentaţie publică, fie ele tarabe unde se vând produse fast food, supermarketuri sau restaurante. Toate aceste locuri vor fi călcate, începând de zilele viitoare, de aceste echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii care pot controla de la A la Z activitatea acestor agenţi economici.

“Am convocat comisii de verificare şi control în toate unităţile unde se desfăşoară activităţi de alimentaţie publică, centre comericale sau fast food. Aş doi, împreună cu cei de la Garda Financiară, ITM, OPC, Finanţe, să se intre pe municipiul Lugoj şi în toate oraşele din judeţ, fiindcă sunt cei care se gândesc, probabil, că la ei nu vom ajunge niciodată. În complexul studenţesc sunt acele fast food-uri, în acele gherete de termopan, şi când constată că există reprezentanţi ai direcţiei de control, le închid foarte repede”, a declarat prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

“De la cea mai mică greşeală până la cea mai mare”
Controalele vor fi, de data aceasta, prin rotaţie, adică reprezentanţii unei instituţii vor fi într-un loc, iar ai altei instituţii în alt loc învecinat sau din aceeaşi zonă, urmând apoi să facă rocada. Asta pentru ca agenţii economici să nu aibă timp să pună “închis” pe uşă, văzând că a venit controlul… “Să facem ca anul trecut – să fie permanent cineva acolo, vă rotiţi, când iese OPC, intră cei de la Finanţe şi invers. Am semnat un ordin, am scris atribuţiile. Se vor verifica. Am avut în complexul studenţesc cazuri când nici nu aveau tomberoane. Carcasele produselor din carne erau puse în spatele gheretelor. Să se verifice şi respectarea drepturilor consumatorilor. Probabil că sunt şi clienţi care sunt nemulţumiţi de felul în care sunt serviţi. De la cea mai mică greşeală până la cea mai mare”, a mai spus prefectul.

“Vineri, sâmbătă, mulţi fac cele mai multe nereguli, crezând că instituţiile statului funcţionează numai până vineri”
Vor fi cinci echipe. Aceste cinci echipe vor intra concomitent în cadrul unităţilor, mai ales când e vorba de complexul studenţesc. “Cei cu gheretele mici pot să închidă repede, pentru că nu au clienţi înăuntru. Acolo se semnalează şi foarte multe nereguli. Perioada de verificare va continua pe toată perioada verii”, a declarat prefectul. Controalele vor fi, cel mai probabil, la sfârşit de săptămână, dar nu se ştie niciodată când va veni controlul… Iar prefectul va apela şi la jandarmerie, pentru a-i proteja pe reprezentanţii instituţiilor de control în acţiunile lor… “Vineri, sâmbătă, mulţi fac cele mai multe nereguli, crezând că instituţiile statului funcţionează numai până vineri. Am să vorbesc şi cu cei de la jandarmi, pentru a asigura paza, am înţeles că anul trecut au fost şi unele manifestări violente din partea unor patroni de magazine”, a spus prefectul.

Prefectul a cerut să se verifice şi calitatea fructelor din supermarketuri
Reprezentantul primăriei a spus că au început verificări, de două luni, în complex, de când s-a dat hotărârea cu închiderea localurilor din perimetru la miezul nopţii. Majoritatea se închid, care nu – amendă… Sunt probleme acolo cu construcţii neautorizate, pe terenuri private, cu care primăria e în instanţă. Prefectul a cerut să se verifice şi calitatea fructelor din supermarketuri. Dacă ele sunt, într-adevăr, de calitatea ce este specificată pe etichetă, dacă se încadrează…

 

Comentarii

comentarii