Acasă Economic VINVEST 2010 – de la vinuri la gastronomie

VINVEST 2010 – de la vinuri la gastronomie

DISTRIBUIȚI

VINVEST S.R.L., în colaborare cu Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România – A.D.A.R. şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara – C.C.I.A.T., organizează la Timişoara, în perioada 16-18 aprilie 2010, cea de-a VII-a ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST.
Salonul, aflat într-o continuă evoluţie calitativă și cantitativă, reunește – alături de marii producători și distribuitori de vin din România – și numeroase alte firme din domenii adiacente, asigurând tuturor participanţilor condiţii optime pentru promovarea produselor proprii și pentru stabilirea de noi relaţii comerciale cu parteneri din ţară și din străinătate.
În acest fel se asigura un mediu favorabil pentru organizarea de întâlniri între reprezentanţii firmelor producătoare şi distribuitoare de viţă de vie, maşini şi unelte agricole, echipamente, tehnologii, materii prime, materiale pentru vin, produse pentru protecţia culturilor, îngrăşăminte, sisteme de păstrare a sticlelor de vin, servicii de publicitate, agenţii de turism, membrii unor organizaţii profesionale vitivinicole, reprezentanţii mediului de afaceri şi consumatorii finali.
De asemenea, în săli special amenajate din cadrul Centrului Regional de Afaceri Timişoara, vor fi organizate o serie de conferinţe tematice, susţinute de specialişti din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din Direcţiile de profil din judeţele Timiş, Bihor, Satu Mare, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Dolj etc. dar şi din organizaţiile specifice sectorului vitivinicol – A.D.A.R., O.N.I.V., O.N.V.P.V., etc. – la care sunt invitaţi toţi participanţii interesaţi din cadrul Salonului.
Începând cu ediţia din acest an, organizatorii – prin statutul lor de tour-operatori – lansează şi o campanie de promovare a turismului vitivinicol românesc, pentru a sprijini intrarea în circuitele de specialitate a societăţilor vitivinicole, cu deosebire a celor care deţin centre de degustare.
În egală măsură, Salonul este preocupat de cultivarea gustului consumatorului român şi de informarea lui cât mai detaliată, oferind posibilitate tuturor vizitatorilor, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, să deguste în standul fiecărui producător prezent, precum şi în cadrul unui Wine Bar amenajat, atât vinuri româneşti cât şi internaţionale.
Manifestarea cuprinde, ca în fiecare an, şi o serie de acţiuni conexe, cum ar fi Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice – organizat împreună cu A.D.A.R. şi O.N.I.V şi ajuns la cea de a V-a ediţie – prilej de a evidenţia şi medalia cele mai bune vinuri, dar şi pe oenologii care le-au produs. Cu ocazia împlinirii a 5 ani de organizare a Concursului Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice, VINVEST, vor fi medaliaţi participanţii la cele 5 ediţii şi se va oferi Marea Medalie de Aur la secţiunea Vinuri şi Marea Medalie de Aur la secţiunea Băuturi Alcoolice.
Vor fi organizate show-uri gastronomice – realizate de Cerasela Lungu, Maestru în Arte Culinare al Şcolii de excelenţă în Gastronomie – BELLA ITALIA, care va dezvălui o parte din tainele artei culinare, demonstraţii de asociere vin-mâncare – susţinute de experţi degustători, renumiţi somelieri, printre care şi Marian Timofti şi un concurs gastronomie – realizat de reprezentanţii unei școli de pregătire pentru meseriile de bucătari – ospătari – barmani, care vor face demonstraţii de bartrending, prezentări de platouri reci cu sculptură în fructe și legume.
O altă premieră a acestei ediţii este concurs „Tortul VINVEST” – unde trei cofetării din Timişoara îşi vor prezenta creaţiile cu elemente decorative din domeniul viei şi vinului.
Toţi vizitatorii vor participa la o tombolă ce are ca premii un sejur 10 zile Grecia, Paralia Katerini – oferit de Agenţia de Turism Cardinal, un week-end Austria, Viena – oferit de Agenţia de Turism Mountain River, „premii lichide” – oferite de participanţii Salonului VINVEST şi coşuri cu specialităţi – oferite de producătorul de produse tradiţionale ALPIN. Profesioniştii vor participa la tombola lor specială care are ca premii un utilaj de vinificaţie – oferit de Lantec Industries şi un vas cu capac flotant de 130 litri – oferit de TM Inox.

Comentarii

comentarii