Acasă Economic VINVEST Timişoara s-a consacrat ca fiind cel mai important eveniment din lumea...

VINVEST Timişoara s-a consacrat ca fiind cel mai important eveniment din lumea vinului din România – FOTO

645
DISTRIBUIȚI

A şaptea ediţie a Salonului Internaţional de Vinuri Vinvest de la Timişoara s-a încheiat duminică, după trei zile de vin bun, mâncare de calitate şi concursuri pe măsură. După deschiderea de vineri, la care a participat inclusiv ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Mihail Dumitru, s-a dat startul celui mai mare salon de profil din regiunea de vest.
23 de producători de vin şi 10 distribuitori au oferit publicului larg o gamă extrem de variată de vinuri, din toate colţurile ţării şi ale Europei. Alături de ei, alte 26 de societăţi au oferit accesorii pentru industria vinului şi servicii conexe. Aproape 8000 de vizitatori au trecut pragul Vinvest pe parcursul celor trei zile, degustând vinurile, asistând la demonstraţii gastronomice şi adevărate cursuri de asociere a mâncării cu vinul, susţinute de un somelier şi de un maestru în artă culinară.
Şi, pentru că un vin românesc merge excelent cu mâncarea tradiţională românească, pe platoul de lângă Centrul de Afaceri, producători tradiţionali de mezeluri, miere, brânzeturi şi produse de panificaţie au deschis căsuţe pline cu bunătăţi. La mare căutare au fost pita de Pecica, zacusca de la Oraviţa, pastrama de oaie şi virşli de la Brad.
Vizitatorii au putut afla în cadrul salonului Vinvest care sunt cramele care şi-au deschis porţile turiştilor şi au putut deja comanda diferite trasee de turism vitivinicol. Mai mult, atât vizitatorii cât şi firmele participante au participat la diferite concursuri interactive pe parcursul celor trei zile de Vinvest.
{vsig}galerie/vinvest{/vsig} „Iubitorul şi cunoscătorul” de vin a fost desemnat Marcel Popa, un tânăr care a identificat corect vinul pus în pahar de organizatori, demonstrând că este şi un cunoscător de vin, nu doar un iubitor, şi a câştigat greutatea sa… în litri de vin, mai exact 90 de litri!
Trei cofetării din Timişoara, Codrina, De Luxe şi Prospero, s-au întrecut în a realiza Tortul Vinvest, combinaţia ideală între aspect şi gust. După o jurizare lungă, câştigător a fost desemnat tortul în formă de butoi al cofetăriei Prospero, cu nucă şi cu cremă de unt. Barmanii, bucătarii şi ospătarii, cursanţi la Şcoala Eurotraining s-au întrecut în a pregăti cele mai frumoase platouri şi a le servi juriului cu un pahar de vin sau cu un cocktail. Nu trebuie să uităm nici de tombole, care au premiat atât vizitatorii cât şi micii producători de vin.

Tot în cadrul Salonului au fost înmânate premiile pentru Concursul Naţional de Vinuri şi Băuturi Alcolice Vinvest 2010, oferindu-se în premieră Marea Medalie de Aur pentru cele trei băuturi cu cele mai mari punctaje din concurs. Această medalie a fost una aniversară, înmânată cu ocazia împlinirii a 5 ani de existenţă a Concursului. Cele mai apreciate vinuri au fost Tămâioasă Româneasca (Comoara Pivniţei) – 2006 de la Vincon Vrancea şi Tămâioasă Românească (Pietroasa Veche) – 1986, de la USAMV – SCDVV Pietroasa. La bauturi alcoolice, cel mai apreciat a fost un vinars X.O (Jad) de 28 de ani de la Vincon Vrancea (19 puncte). Salonul Internaţional de Vinuri Vinvest 2010 este organizat de SC Vinvest SRL şi s-a aflat la a VII-a ediţie. Salonul a avut loc la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, în perioada 16-18 aprilie 2010. Cele trei zile de Salon au fost cu adevărat pline, având cei mai mulţi participanţi de până acum şi cei mai mulţi vizitatori, un adevărat succes.

 

Comentarii

comentarii