Acasă Actualitate Virgil Musta, declarație cutremurătoare: ”E îngrozitor ca un pacient să se bucure...

Virgil Musta, declarație cutremurătoare: ”E îngrozitor ca un pacient să se bucure că a murit cineva și poate să îi ia locul la Terapie Intensivă”

806
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, șeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a povestit un caz tulburător despre un pacient care a fost salvat numai când a fost eliberat un loc la Terapie Intensivă după ce un alt bolnav a murit, scrie ziare.com.

„Am o mare problemă cu colegii mei care au un mare stres extraordinar ce se vor face când vin pacienți și nu sunt locuri, se dau telefoane, nu sunt locuri, pacientul stă în salvare pentru că are nevoie de oxigen. Nu numai că sunt speriați, sunt deprimați. Am avut zilele trecute un caz.

Doctorița care era de gardă a spus: uf, e de abia începutul și nu mai vreau să trăiesc un asemenea moment. A adus salvarea o persoană cu saturația de 60%, ceea ce înseamnă terapie intensivă imediat. Era plină, a început să se dea telefoane, nu era niciun loc în terapie intensivă și ca să nu moară în salvare, a fost pusă repede într-un salon, i s-a pus oxigen ca să crească măcar până la un nivel de 75-80%, chiar dacă organismul suferă pe o perioadă scurtă de timp și să vedem dacă se găsește o soluție. Știți care a fost soluția? Ea s-a internat pe la ora 22.00 seara. Soluția a fost că a murit cineva de pe Terapie Intensivă la ora 2.00 noaptea și au scos repede cadavrul și au pus pacienta la oxigen pe Terapie Intensivă. E îngrozitor! Adică pacienta aceea să se bucure că a murit cineva.

Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. Nici nu vreau să mă gândesc.

Aveam speranță că comunitatea noastră ne înțelege și ne sprijină, Când pierdem această speranță este și foarte greu să luptăm pentru că nu vedem soluția. Noi suntem puși într-o situație de a lua decizii grele, e foarte greu să iei o decizie și te va măcina această decizie și în viitor. La un moment dat, trebuie să evaluezi din doi sau trei pacienți care are cea mai bună șansă. Și ai evaluat și moare și te gândești că poate celălalt avea o șansă mai bună… Boala este imprevizibilă”, a declarat Virgil Musta, emoționat și vizibil tulburat, într-o emisiune la un post local de televiziune din Timișoara, potrivit ziare.com.

Comentarii

comentarii