Acasă Actualitate Voivodina prezentată la Timișoara! ”Turiștii români și sârbi întăresc relația de prietenie...

Voivodina prezentată la Timișoara! ”Turiștii români și sârbi întăresc relația de prietenie dintre cele două țări”.

DISTRIBUIȚI

În prezența consulului Serbiei, Vladan Tadic, și a prefectului județului Timiș, Mihai Ritivoiu, joi 11 august, Consulatul General al Serbiei la Timișoara și Organizația Turistică a Voivodinei, împreună cu mai multe organizaţii turistice din Voivodina, au prezentat, în Piața Victoriei din Timișoara, în faţa restaurantului Lloyd, potenţialul turistic, cultural, gastronomic şi recreativ al provinciei sârbe, dar și bogatul program cultural-artistic, care va avea loc cu prilejul Zilelor Voivodinei 2022.

Dr. Natasa Pavlović, directoarea Organizației Turistice Voivodina, a fost cea care a făcut o prezentare a nenumăratelor manifestări ce se vor desfășura cu acest prilej. Ca un eveniment în oglindă, la Novi Sad, vor avea loc Zilele Timișoarei, unde, de asemenea, vor fi prezentate Timișoara și Timișul cu tot ce au mai frumos turistic.

”Sperăm ca organizațiile turistice din România să vină la centrul info din Novi Sad la Organizația Turistică Voivodina să colaborăm. Vă așteptăm cu drag la Voivodina că e aproape la 50 km să profitați de oferta turistică bogată pe care o avem!”

A fost a 5 a promovare a Voivodinei la Timișoara, din ultimii ani.

Vladan Tadic: ”După o pauză îndelungată, avem toate condițiile de a ne promova aici la Timișoara și a călători iarăși în libertate. Turismul crește an de an, iar un număr important sunt cetățeni români. Tot sperăm că ne-am întors la o viață normală. Mulțumesc tuturor și autorităților locale și județene din Timișoara că ne sprijină în  activitățile pe care le organizează Consulatul Serbiei. Turiștii români și sârbi creează o punte de legătură între cele două țări și întăresc relația istorică de prietenie între popoarele noastre”.

Prefectul Mihai Ritivoiu: ”Mă leagă o afecțiune de Voivodina. 4 ani am promovat turistic Timișul până am ajuns prefect. Există o asemănare foarte mare între Novi Sad și Timișoara”.

Voivodina, renumită pentru sălaşurile pitoreşti care promovează turismul arhaic tradiţional, bogata ofertă gastronomică şi vinurile de calitate, a devenit una din destinaţiile îndrăgite pentru turiştii din Banatul românesc, care se bucură, deopotrivă, de ospitalitatea gazdelor, dar şi de remarcabile vestigii istorice, poveşti şi legende de demult.

Au participat  Vladan Tadić, consul general al R. Serbia la Timișoara, Palimir Tot, adjunct secretar pentru comerț și turism al Provinciei Autonome Voivodina, Branislav Mamić, secretar al Asociației pentru servicii a Camerei de Comerț Voivodina și dr. Natasa Pavlović, director al Organizației Turistice Voivodina.

Evenimentul „Zilele Voivodinei în Timișoara” a început cu un concert susținut de orchestra de tamburași „La banda”. Petru turismul bănățean, Vojvodina este una din destinațiile de succes. Vojvodina este o carte în paginile căreia vei găsi întotdeauna pasaje memorabile de prietenie, te vei regăsi în universul atât de cuceritor al istoriei, al oamenilor care au făcut istoria, legende care ne duc în lumea  personajelor care au dat  adevărată glorie a neamului sârb. Cultura și valorile comune, turismul, bucătăria specifică, prietenia și ospitalitatea ne apropie tot mai mult și ne fac să ne simțim că acasă atunci când sârbii vizitează Banatul românesc sau românii vizitează Banatul sârbesc, astfel prietenia dintre cele două țări vecine să devină mai puternică.

Evenimentele de prezentare a Zilelor Voivodinei vor continua, vineri 12 august, tot în fața restaurantului Lloyd, de la ora 16.00. Programul manifestărilor din Voivodina sunt în foto.

Comentarii

comentarii