Acasă Actualitate ”Vrem dreptate, nu comasate!” AUR Timiș pichetează sediile PSD și PNL

”Vrem dreptate, nu comasate!” AUR Timiș pichetează sediile PSD și PNL

DISTRIBUIȚI

200 de reprezentanții ai AUR Timiș. în frunte cu președintele partidului George Simion, au protestat miercuri seara în fașa sediilor PSD și PNL Timiș împotriva intenției comasării celor patru rânduri de alegeri de anul acesta.

”Vrem dreptate nu comasate!” ”PSD și PNL aceeași mizerie!”, ”Hoții!”, ”Libertate!”, ”Propagandă, sărăcie dezastru PSD!”, ”Nu vrem sa fim conduși de hoți!”

Acestea sunt câteva din sloganurile strigate de membrii AUR Timiș, miercuri 7 februarie, de la ora 18.00, în față sediului PSD Timiș.

”Vrem dreptate nu comasate!” AUR Timiș pichetează sediul PSD Timiș

Reprezentanții AUR Timiș au protestat miercuri seara în fașa sediului PSD Timiș împotriva intenției comasării celor patru rânduri de alegeri de anul acesta.

”Vrem dreptate nu comasate!” ”PSD și PNL aceeași mizerie!”, ”Hoții!”, ”Libertate!”, ”Propagandă, sărăcie dezastru PSD!”, ”Nu vrem sa fim conduși de hoți!”

Acestea sunt câteva din sloganurile strigate de membrii AUR Timiș, miercuri 7 februarie, de la ora 18.00, în față sediului PSD Timiș.

La sedii PSD și PNL au fost aprinse și lumânări ca un simbol că ”a murit democrația în România”.

George Simion, președintele AUR, venit de la București pentru a fi prezent la manifestările de la Timișoara, ne-a declarat că AUR a pichetat sediile PSD din 41 de județe unde au fost aprinse candele.

Mesajul este că AUR nu este de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare.

”Eu merg în toate județele din România, iar, astăzi, aveam planificat să ajung și în Timiș. Miercuri 7 februarie, în fața a 41 de sedii ale PSD din toată țara s-au aprins lumânări, fiindcă a murit democrația în România. E un gest simbolic de protest făcut de AUR pentru a trage un semnal de alarmă că democrația dispare.

Spun asta, fiindcă Marcel Ciolacu, președintele PSD și premierul României, susținea anul trecut că ar fi o mișcare neconstituțională, alegerile nu se pot comasa.

Acum, de frica sondajelor reale nu cele date prin presă, s-au gândit să comaseze alegerile, iar primarii prin metode specifice să asigure ștampilele necesare pentru PSD și PNL, nu simpatia populația”, ne-a declarat Simion.

”AUR cere predictibilitate, să nu se schimbe legile electorale cu șase luni înainte și să fie respectată voința poporului. Nu vrem comasarea alegerilor!

Important să nu se creeze haos și Marcel să nu dea foc la țară, numai de dragostea pentru scaunul de președinte PSD și de premier”.

Ciprian Titi Stoica, parlamentar AUR Timiș, a atenționat că astfel comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este neconstituțională.

”Protestăm în fața sediului PSD Timiș și PNL și aprindem lumânări pentru a opri asaltul făcut asupra democrației făcut de PSD și PNL. Au început cu Parlamentul României unde nu ni se permite să intrăm cu colaboratori și invitați. Am fost astăzi nevoiți să ținem audiențele în stradă, la poarta de intrare în Palatul Parlamentului. Mai mult, un demnitar al statului nu poate intra în parlament nici măcar cu soția sau copilul. Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale este neconstituțională. Sunt decizii ale CCR și de la CEDO pe această speță. AUR cere să se respecte calendarul alegerilor. Democrație spune că nu poți să schimbi legile în timpul jocului. Acum când văd că le fug scaunele de sub picioare vor să schimbe regulile în timpul jocului și nu este deloc corect…!”, ne-a declarat parlamentarul.

Comentarii

comentarii