Acasă Actualitate Worschtkoschtprob –Degustarea cârnaţilor, la Timişoara

Worschtkoschtprob –Degustarea cârnaţilor, la Timişoara

372
DISTRIBUIȚI

Cârnaţi afumaţi sau neafumaţi cu carne de porc, mai groşi sau mai subţiri, cu mirodenii de toate felurile, unde usturoiul era atotputenic, alături de boiaua de ardei iute sau dulce, cârnaţi proveniţi de la producători din tot Banatul – asta au putut degusta timişorenii, joi, 27 ianuarie, la Casa Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara. Suplimentul Banater Zeitung şi ziarul-gazdă Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien – publicaţii ale Forumului Democrat al Germanilor Timişoara – au continuat o tradiţie veche de mai multe decenii: „Worschtkoschtprob – Degustarea cârnaţilor”. Banater Zeitung apare de la începutul anilor ´90, ca supliment săptămânal al singurului cotidian de limbă germană ce apare la est de Viena, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien. Worschtkoschtprob era, până în 1989, o manifestare privată şi uşor subversivă, desfăşurată în interiorul redacţiei, unde cititorii din spaţiul rural bănăţean – dar nu numai – aduceau la redacţie, pentru degustare („juriul degustător” erau redactorii) şi pentru „concurs” mostre ale cârnaţilor făcuţi în casă. Ziua desfăşurării evenimentului era publicată în ziar, fapt pentru care participau doar cititori ai ziarului.
“Cu 15 ani în urmă, am decis să organizăm o manifestare publică, mizând în continuare pe pasiunea bănăţenilor pentru cârnaţi. Succesul înregistrat – la fiecare ediţie au participat sute de prieteni ai ziarului – ne-a înlesnit mult organizarea în continuare a manifestării, căci numeroase firme o sponsorizează cu generozitate”, susţine echipa „Banater Zeitung”, care a fost gazda evenimentului, compusă din: Werner Kremm, Raluca Nelepcu, Siegfried Thiel, Andreea Oance, Ana Sălişte, Balthasar Waitz, Olivian Ieremiciu, Zoltán Pázmány, Nicoleta Doboş.

 

Comentarii

comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFără curent, vineri
Articolul următorÎncep jocurile