Acasă Actualitate Ziua Copiilor, în Parcul Copiilor Timișoara: Alege sănătos, copile! și Dacă nu...

Ziua Copiilor, în Parcul Copiilor Timișoara: Alege sănătos, copile! și Dacă nu știi, întreabă-mă!

DISTRIBUIȚI

Centrul de Prevenire Evaluarea și Consiliere Antidrog (CPECA) Timiș se alătură Primăriei Municipiului Timișoara, pe 1 iunie 2022, în Parcul Copiilor din Timișoara, la o serie de activități și acțiuni dedicate celor mici.

Ziua de 1 Iunie aduce activități diverse pentru copii și părinți, propuse atât de partenerii locali, cât și de oaspeți de seamă din orașul înfrățit, capitală europeană a culturii în acest an, Novi Sad, prin prezența Școlii de tamburași „Sava Vukosavljev”, din cadrul Centrului de Cultură a Tamburașilor al orașului Novi Sad.

Activitățile sunt alese și organizate astfel încât fiecare să găsească ceva de făcut în Parcul Copiilor, de 1 Iunie. De la de demonstrații cu ISU, IPJ, IJJ și Crucea Roșie, prezentarea echipamentelor și a tehnicilor de intervenție, exerciții demonstrative cu câini și expuneri de tehnică de intervenție, plimbări cu trotinete și biciclete împreună cu STPT și până la diferite jocuri (pe apă sau în natură) toate cu scopul de a aduce aproape copii de ziua lor.

Creativitate și poveste, ateliere creative, jucării din lemn, dar și teatru de păpuși, completate cu activități sportive, nimic nu va lipsii anul acesta.

Sub sloganul “ALEGE SĂNĂTOS, COPILE!”, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș vor interacționa cu cei mici, venind cu propuneri și alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. Așa că o să vorbim despre muzică, sport, pictură, voluntariat și despre ce pot face copii ca modalități de prevenire a consumului de droguri.

Însă nu uităm nici de părinți, aceștia putând interacționa cu psihologul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, care sub sloganul “DACĂ NU ȘTII, ÎNTREABĂ–MĂ!”, va răspunde întrebărilor acestora, deoarece familia rămâne liantul echilibrului emoțional pe care cu toții ni-l dorim, pentru cei mici! Să fii părinte e unul dintre cele mai dificile joburi pe care le-ar putea avea cineva, și, în plus, niciodată nu ești suficient de bine pregătit, dar să nu uităm că un fapt simplu și la îndemâna noastră ca părinți este IUBIREA, pentru că IUBIREA este antidotul oricărei adicții.

 

Comentarii

comentarii