Acasă Actualitate Ziua Internațională a Studenților. Rectorul Marilen Pirtea: ”La mulți și frumoși ani,...

Ziua Internațională a Studenților. Rectorul Marilen Pirtea: ”La mulți și frumoși ani, tuturor studenților…!”

DISTRIBUIȚI

În 17 noiembrie marcăm Ziua Internațională a Studenților. Orașele mari, universitare, au marea șansă de a crește și a se dezvolta prin participarea studenților la viața academică, culturală și economică a comunităților lor.

Cu acest prilej, prof. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest Timișoara, îi felicită pe toți studenții: ”

Niciunde altundeva nu se simt mai bine tendințele viitorului decât aici, între studenți, în mijlocul comunităților studențești, unde se află tinerii cei mai talentați, ambițioși și strălucitori prin visele lor, căci ei ne anunță transformările și schimbările societății de mâine. Niciunde altundeva nu se află o concentrare mai mare de dăruire și transfer de valoare decât în cazul comunității academice, unde universitarii, în rolul lor de mentori, profesează și le formează studenților un orizont de cunoaștere cât mai înalt. Această relație pedagogică reprezintă un privilegiu aparte, atât de onorant pentru toate cadrele universitare, care ne face mai buni și ne îndeamnă permanent spre acțiuni de valoare.

Ori de câte ori am ocazia, încerc să le reamintesc colegilor și studenților mei, colaboratorilor și prietenilor, un citat din contribuția lui Albert Einstein:  „Cei care au privilegiul de a ști, au datoria de a acționa.” La mulți și frumoși ani, tuturor studenților României, dar și studenților din comunitatea UVT, în mod special!”.

 

 

Comentarii

comentarii