Acasă Economic Ziua Națională a Irlandei, sărbătorită la Timișoara

Ziua Națională a Irlandei, sărbătorită la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată în afara capitalei, Ambasada Irlandei în România sărbătorește Ziua Națională a Irlandei la Timișoara.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și marcat printr-o recepție oficială care va avea loc la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT, în data de 17 martie, Ziua Sfântului Patrick, patronul spiritual al Irlandei.

Au fost invitați reprezentanți ai elitei afacerilor timișene, oficiali ai administrației publice locale și ai serviciilor deconcentrate din teritoriu, corpul diplomatic acreditat la Timișoara, personalități ale mediului universitar și de cultură, colaboratori ai CCIAT, mass media.

Evenimentul se înscrie în agenda de lucru comună a celor două instituții, convenită cu prilejul întâlnirii E.S. Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în România, cu Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ, ce a avut loc la sediul CCIAT, în 25 mai 2022. Înaltul diplomat a fost însoțit de o delegație de afaceri formată din Alexandru Aionițoaei, Market Adviser al Enterprise Ireland – Biroul Praga și din Președintele și membri ai Consiliului de Conducere a Asociației de Afaceri Romania-Irlanda (R.I.B.A.).  

Acțiunile stabilite pentru anul trecut s-au derulat cu succes și s-au bucurat de aprecierea unanimă a oamenilor de afaceri timișeni participanți. Astfel, în perioada 14-16 iunie 2022, o delegație de afaceri alcătuită din directori de spitale și clinici medicale private și de stat din Timișoara a participat, în condiții de gratuitate oferite de Enterprise Ireland, la Forumul Global de Sănătate de la Dublin. De asemenea, companii timișene din sectorul agribusiness au participat la Târgul de Agricultură desfășurat la Dublin, între 18-21 septembrie  2022.

Comentarii

comentarii