Acasă Administraţie Ziua Poliţiei de Frontieră a fost sărbătorită în centrul Timişoarei

Ziua Poliţiei de Frontieră a fost sărbătorită în centrul Timişoarei

275
DISTRIBUIȚI

ziua politiei frontiera

Cu prilejul împlinirii a 150 de ani de existenţă, joi, 24 iulie, Poliţia de Frontieră Timiş a organizat în Piaţa Victoriei o amplă manifestare. La eveniment au fost invitaţi şi două delegaţii din partea Ungariei şi Serbiei.

Programul a debutat cu întâmpinarea oaspeţilor pe platoul din faţa Operei Române, în acordurile fanfarei Brigăzii 18 Infanterie „Banat” şi cu intonarea imnului de stat. Au avut loc prezentări ale tehnicii din dotarea poliţiştilor de frontieră din Timişoara, precum şi a unor exerciţii demonstrative ale lucrătorilor din cadrul Detaşamantului de Sprijin Operativ şi ale câinilor poliţişti, acţiuni apreciate cu ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Tot cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române, la nivelul ITPF Timişoara au fost avansaţi la termen, în gradul profesional următor, peste 360 poliţişti de frontieră din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi. Totodată, vor fi avansaţi înainte de termen, pentru merite deosebite în activitatea profesională, 78 de poliţişti de frontieră din cadrul ITPF Timişoara, care au participat, printre altele, la destructurarea unor reţele de crimă organizată specializate în contrabandă cu produse accizabile, fraudă şi evaziune fiscală.

Comentarii

comentarii