Acas─â Actualitate 1 Mai – cu catamaranul pe Lacul Surduc

1 Mai – cu catamaranul pe Lacul Surduc

DISTRIBUIȚI

Ia startul un nou sezon de ecoturism ├«n jude╚Ťul Timi╚Ö! ├Än perioada 30 aprilie ÔÇô 25 septembrie 2022 se vor relua plimb─ârile gratuite cu catamaranul electric Eco Timi╚Ö pe lacul Surduc.

Rezerva╚Ťia Natural─â Lacul Surduc, cel mai mare lac din vestul Rom├óniei, va putea fi admirat─â de pe ambarca╚Ťiunea pus─â gratuit la dispozi╚Ťia celor care viziteaz─â destina╚Ťia. ├Än plus, pute╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi de traseul de cicloturism din jurul lacului, de drume╚Ťii ╚Öi experien╚Ťe gastronomice ├«n zon─â!

Asocia╚Ťia pentru Promovarea ╚Öi Dezvoltarea Turismului (APDT) ├«n jude╚Ťul Timi╚Ö va relua plimb─ârile cu Catamaranul cu motor electric Eco Timi╚Ö pe lacul Surduc ├«n zilele de s├ómb─ât─â ╚Öi duminic─â, ├«n intervalul orar 10,00 ÔÇô 16,00. Pentru grupurile mai mari de opt persoane se recomand─â program─âri la numerele de telefon 0721 779 225 ╚Öi 0720 851517.

Av├ónd o capacitate de opt locuri, catamaranul are motor electric, este complet nepoluant ╚Öi a fost achizi╚Ťionat de APDT Timi╚Ö prin intermediul proiectului european RORS-39, Eco Timi╚Ö – un nou produs turistic cu scopul de a contribui la dezvoltarea serviciilor de turism din Timi╚Ö prin promovarea Rezerva╚Ťiei Naturale Lacul Surduc.

Catamaranul ÔÇô aflat ├«n prezent ├«n custodia Prim─âriei F├órdea ÔÇô se afl─â acostat pe malul lacului Surduc, iar accesul public al turi╚Ötilor la ├«mbarcarea ╚Öi debarcarea de pe catamaran se va face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul na╚Ťional spre Centrul de Studii Biblice ╚Öi este marcat de indicatoare Eco Timi╚Ö.

Miz├ónd astfel pe turismul ecologic ╚Öi pe o dezvoltare durabil─â a zonei, Turism Timi╚Ö ├«i invit─â pe c─âl─âtori s─â descopere arealul ├«n care se afl─â cel mai mare lac din jude╚Ť, s─â petreac─â mai multe zile f─âc├ónd plaj─â, drume╚Ťii, vizite la obiectivele turistice din zon─â. Turi╚Ötii pot g─âsi locuri de campare pe malul lacului sau cazare la pensiuni ╚Öi c─âsu╚Ťe pe malul lacului. Pot face picnic sau pot servi masa ├«n loca╚Ťiile deschise ├«n localit─â╚Ťile Zolt, F├órdea, Gladna Rom├ón─â sau Dumbrava.

Serviciilor de ospitalitate din zon─â li se adaug─â din acest an ╚Öi cele oferite ├«n Gospod─âria lui Mihai Iamandi din Zolt, acolo unde turi╚Ötii pot servi un pr├ónz tradi╚Ťional cu specific local ╚Öi nu numai.

 

Op╚Ťiuni de petrecere a timpului liber ├«n zona Lacului Surduc

 

  1. Vizit─â la M─ân─âstirea F├órdea, m─ân─âstire de c─âlug─âri╚Ťe av├ónd Hramul Adormirea Maicii Domnului ( tel. 0256 335473)

 

  1. Vizit─â la Biserica de lemn din Zolt (informa╚Ťii P─ârinte Ani╚Öorac, tel. 0720 037753)

 

  1. Pr├ónz tradi╚Ťional ├«n gospod─âria lui Mihai Iamandi din Zolt nr. 10 (tel. 0725 737841)

 

  1. Vizit─â la Muzeul Traian Vuia (orar 10,00-18,00, tel.0728 962960)

 

  1. Vizit─â la atelierul olarului din Dumbrava (tel. 0721 689 776)

 

  1. Pr├ónz, gustare La ╚śura ├«n Dumbrava (program─âri tel. 0721 689 776)

 

  1. Picnic, prânz pe malul lacului La Luma (tel. 0735 663163)

 

  1. Cicloturism în jurul Lacului Surduc (traseu pe www.turismtimis.ro)

 

  1. Agrement ÔÇô ├«nchiriere hidrobiciclete (Plaja La Luma)

 

  1. Pescuit recreativÔÇô ├«n afara perioadei de prohibi╚Ťie https://www.info-delta.ro/ordin-prohibitie-2022-monitorul-oficial

Comentarii

comentarii