Acasă Actualitate WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă cu 12 elevi competitori de la 12 licee din România,...

WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă cu 12 elevi competitori de la 12 licee din România, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Vineri, 26 aprilie, va avea loc la competiția WorldSkills de Gastronomie Sustenabilă, organizată cu sprijinul Carrefour Romania, ce se va desfășura la Casa Calfelor Kolping Timișoara.

Competiția, bazată exclusiv pe probe practice dezvoltate după standarde internaționale, este destinată elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnic care au studiat la clasa după curriculumul dezvoltat în cadrul programului Educație pentru Gastronomie Sustenabilă și va reuni 12 competitori din cei peste 1200 de elevi care urmează programul la clasă.

Competiția, bazată exclusiv pe probe practice de concurs, elaborate conform standardelor internaționale din industria gastronomiei sustenabile, va reuni 12 elevi competitori de la 12 licee din țară, aceștia fiind antrenați de profesorii lor de specialitate.

Primii 3 câștigători ce vor forma Lotul Național de Gastronomie Sustenabilă, pregătit de chef Florin Kiss, expert WorldSkills. După perioada de antrenament și pregătire, unul dintre aceștia va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024, cu sprijinul Carrefour Romania.

Câștigătorii acestei ediții vor fi evaluați dintr-un juriu format din profesioniști din industria HoReCa, Chef Florin Kiss și experți WorldSkills.

Câștigătorii vor reprezenta țara noastră, în luna septembrie, la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Lyon 2024. O dată cu această finală s-a format Lotul Național WorldSkills de Gastronomi Sustenabili. Elevii clasați pe podiumurile fiecărei secțiuni vor fi pregătiți de experți WorldSkills Internațional, în cadrul unor competiții de antrenament desfășurate în afara țării.

Comentarii

comentarii