Acasă Actualitate 10 elevi refugiați din Ucraina, integrați în școlile din Timiș

10 elevi refugiați din Ucraina, integrați în școlile din Timiș

DISTRIBUIȚI

Comisia din cadrul Inspectoratului Școlar Timiș de coordonare a activităţii de repartizare a preşcolarilor- elevilor din Ucraina,  la unităţile de învăţământ din Timiș, a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 10 solicitări.

Este vorba de solicitările în școlile care pot desfăşura activităţi educaţionale, precum şi în instituţiile în care vor beneficia de asistenţă psihopedagogică şi consiliere.

Prof. Aura Danielescu, inspector șef  a spus ca această comisie de coordonare și repartizare a decis ca 3 copii (2 clasa I și unul clasa a VIII-a) să fie repartizați la Găvojdia- Școala Gimnazială, unde există copii, care cunosc limba ucraineană și se va ocupa un cadru didactic de la Colegiul Hașdeu Lugoj.

Din Timișoara există 4 solicitări pentru învățământ preșcolar, care vor fi repartizați la P.P. nr. 14 Timișoara, unde este o grupă cu predare în limba sârbă și mai sunt  2 copii repartizați de ieri.

Mai este  și  o solicitare pentru învățământ preșcolar, ce va fi repartizată la Școala Gimnazială nr. 2, structura Grădiniță.

“La învățământ primar, pe Timișoara, avem o solicitare  pentru clasa a III-a și o solicitare pentru clasa I,  elevii fiind repartizați la Școala Gimnazială nr. 2 Timișoara, unde avem o colegă învățătoare, de naționalitate ucraineană;

În total sunt 5 pe învățământ preșcolar,

4 învățământ primar și 1 învățământ gimnazial”, spune prof. Aura Danielescu, miercuri 16 martie 2022.

Comentarii

comentarii