Acasă Sport 100 de ani de la primul meci de rugby la Timișoara

100 de ani de la primul meci de rugby la Timișoara

DISTRIBUIȚI

2022 este un an special pentru rugbiul timișorean: se împlinește o jumătate de veac de la primul titlu național, obținut de Universitatea, în 1972, când devenea prima echipă din afara Bucureștiului ce câștiga întrecerea internă, și zece ani de la următorul titlu național, primul din perioada contemporană.

Mai puțină lume știe că acum exact un veac se juca primul meci de rugby la Timișoara, unul demonstrativ și care a opus două echipe din București.

TEMIȘOARA | Demonstrațiunea de Football Rugby

Marți 10 Maiu pe terenul din Temișoara a avut loc match-ul demonstrativ între Stadiu Român și Tenis-Sp. Studențesc-Stad combinat.

Rezultatul match-ului: Stadiu 15. Restul 9.

Extras din publicația Ecoul Sportiv, numărul din Iunie 2022, pagina 4

Articolul integral despre acest centenar poate fi parcurs pe noul site al echipei de rugby, ce se lansează chiar astăzi,
Astăzi se împlinesc 100 de ani de la primul meci de rugby jucat la Timișoara – SCM Rugby Timișoara (scmtimisoara.ro)

Luna trecută, echipa de rugby a devenit cea mai titrată din istoria orașului. Rugbiștii au câștigat al 13-lea trofeu din palmares (Cupa României) și au depășit handbalul feminin, care are „în vitrină” 11 campionate și o Cupă a României.

Rugbiul timișorean a fost de șase ori campion național, a cucerit cinci Cupe ale României, o Cupă a Regelui și o Cupă a Europei Centrale. http://www.rugby.scmtimisoara.ro

 

 

Comentarii

comentarii