Acasă Actualitate 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în 3 aprilie 1850,...

173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, în 3 aprilie 1850, marcați în Piața Victoriei dinTimișoara

DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș și Gruparea de Jandarmi Mobile Timișoara, au organizat mai multe manifestări publice.

Astfel, au fost deschise larg porțile tuturor celor care doresc să cunoască din activitatea jandarmilor.

Vineri, 31.03.2023, începând cu ora 10:00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș și al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara de pe strada Gheorghe Barițiu, nr. 19-21, au fost desfășurate exerciții demonstrative cu subunitățile antiteroriste, câinii de serviciu și prezentarea tehnicii și a autospecialelor din dotare. De asemenea, a fost prezentată oferta educațională celor care doresc să devină jandarmi.

Sâmbătă, jandarmii au fost prezenți la Iulius Town cu trasee aplicative pentru cei mici, exerciții demonstrative cu câinii de serviciu, prezentarea tehnicii din dotare și prezentarea ofertei educaționale. Gruparea de Jandarmi Mobila Glad Voievod a fost prezentă, duminică, în Parcul copiilor din Timișoara. Au fost recrutați “jandarmi juniori” pentru o zi.

Unul dintre evenimentele care a trezit un mare interes a fost expunerea unei părți din dotarea jandarmilor, chiar în Piața Victoriei, în centrul Timișoarei, inclusiv a câinilor dresați! Cetățenii, mai ales copiii, au fost foarte interesați să afle amănunte despre dotările apărătorilor liniștei publice.

Comentarii

comentarii