Acasă Actualitate 20 de ani de prietenie între poliţiştii din Timiş şi cei din...

20 de ani de prietenie între poliţiştii din Timiş şi cei din Sassari

DISTRIBUIȚI

“Există motive foarte întemeiate pentru a fi prieteni”, a spus deputatul Guido Melis, preşedintele Asociaţiei parlamentare italiene „Prietenii României”
La Consiliul Judeţean Timiş a venit luni o delegaţie italiană din care au făcut parte deputatul Guido Melis, preşedintele Asociaţiei parlamentare italiene „Prietenii României”, Antonio Careddu, şeful Poliţiei Locale Sassari, membri ai Comitetului local de prietenie din Sassari. Italienii din Sassari au fost prezenţi în Timiş pentru a marca o prietenie începută în anul 1990 între poliţiştii italieni şi români, mai precis între cei din provincia Sassari şi cei din Timiş.

“Două regiuni partenere în familia europeană cu probleme diverse dar soluţii comune”
“Sunteţi bineveniţi în Timişoara şi judeţul Timiş. Cunosc activitatea voastră, aţi sărit în sprijinul nostru atunci când am avut nevoie. Această întâlnire nu este altceva decât o recunoaştere a acestei relaţii stabilită între poliţiştii români şi italieni în favoarea celor două comunităţi. S-a început această relaţie în ianuarie 1990 când România era într-o perioadă mai tulbure. Nici nu ne gândeam la prezenţa noastră în Uniunea Europeană, o visam dar nu ştiam perspectiva noastră în Uniunea Europeană. Acum discutăm de două comunităţi, de două regiuni partenere în familia europeană cu probleme diverse dar soluţii comune”, a spus Constantin Ostaficiuc.

“Peste un milion de cetăţeni români participă la PIB-ul Italiei în mod semnificativ”
Ostaficiuc a ţinut să mulţumească echipei de la Poliţia Judeţului Timiş condusă de comisarul Moldovan, iar, ca un gest de recunoştinţă, a înmânat o diplomă de onoare a judeţului Timiş şi simbolul Timişului, Leul Bănăţean, delegaţiei italiene. Şeful Poliţiei Locale Sassari, Antonio Careddu, la rândul lui, i-a oferit lui Ostaficiuc fanionul provinciei Sassari şi o invitaţie de a le vizita provincia. “Peste un milion de cetăţeni români participă la PIB-ul Italiei în mod semnificativ. Există motive foarte întemeiate pentru a fi prieteni. Cel mai important motiv este ceea ce s-a întâmplat în 1990 aici la Timişoara, aici în judeţul Timiş când datorită prietenilor din IPA s-au legat relaţii de prietenie”, a spus deputatul Guido Melis.

Comentarii

comentarii