Acasă Actualitate 30 august – ziua Sfântului Alexandru

30 august – ziua Sfântului Alexandru

DISTRIBUIȚI

Sărbătoare importantă pentru creștini ortodocși. În această zi este celebrat Sfântul Alexandru.

Ziua de Vest urează La mulți ani tuturor care poartă numele sfântului sau derivate din acesta.

Sfântul Martir Alexandru de Constantinopol, a cărui sărbătoare este pe 30 august, este un sfânt creștin care a trăit în secolul al II-lea.

El a fost unul dintre episcopii timpurii ai Constantinopolului și este cunoscut pentru apărarea credinței creștine și pentru martiriul său.

Sfântul Alexandru a fost un învățat și un apărător al dreptei credințe într-o perioadă în care creștinismul era încă persecutat.

A luptat împotriva ereziilor și a încurajat unitatea Bisericii Ortodoxe. S-a ridicat împotriva învățăturilor greșite și a influenței eretice care amenințau să submineze credința creștină.

Sfântul Alexandru a fost supus unor adevărate chinuri pentru credința sa. Ce spune tradiția

Potrivit tradiției, Sfântul Alexandru a fost arestat și supus unor chinuri cumplite din cauza refuzului său de a renunța la credința creștină. A rămas ferm în credința sa până la moarte și este considerat un martir pentru credința ortodoxă.

Sărbătoarea Sfântului Martir Alexandru de Constantinopol este o zi în care credincioșii ortodocși îl prăznuiesc și îl cinstesc pentru jertfa sa și pentru mărturisirea curajoasă a credinței în Hristos. În această zi, credincioșii merg la biserică cu bucate de pomană, pe care o dau celor nevoiași.

Conform tradiției, în ziua de Sfântul Alexandru nu este bine să vorbești de rău pe cineva, pentru că toate lucrurile se vor întoarce împotriva ta.

 

Comentarii

comentarii