Acasă Actualitate 30 de autobuze noi în Timişoara, pe liniile 33 şi 40

30 de autobuze noi în Timişoara, pe liniile 33 şi 40

DISTRIBUIȚI

Intenţia municipalităţii de a reînnoi parcul auto al RATT pare că va fi dusă la bun sfârşit. Asta pentru că în săptămânile ce urmează, vor mai fi achiziţionate 30 de autobuze noi, care se vor alătura celorlalte troleibuze şi autobuze ce-i deservesc pe timişoreni. Este vorba despre autobuze cu articulaţie, de capacitate mare, cu peste 120 de locuri şi dotări ce oferă un confort sporit călătorilor: sistem de climatizare, închidere securizată a uşilor, nivelmetru electronic, sistem de îngenunchiere, anunţare automată a staţiei următoare etc. 11 milioane de euro a alocat municipalitatea pentru această investiţie, iar la licitaţie s-au înscris patru societăţi, ofertele fiind deschise în 9 aprilie.
De atunci, cele patru firme: Mercedes, Iris Bus, Solaris (Polonia) şi Alfa Busz (Ungaria) au termen 31 de zile să-şi prezinte fizic oferta. Mercedes a fost prima societate care a prezentat autobuzul, urmând ca în decursul următoarelor săptămâni, şi ceilalţi producători să facă acelaşi lucru.
Comisia de licitaţie, condusă de viceprimarul Adrian Orza, a ţinut ca operaţiunea să se desfăşoare transparent, probabil pentru a evita discuţii şi acuze de genul celor apărute în trecut, la licitaţia pentru troleibuzele Skoda, considerată de mulţi “cu cântec”. Cert este că 30 de autobuze noi, de mare capacitate, vor circula în viitorul apropiat pe liniile 33 şi 40, două dintre cele mai solicitate din Timişoara.
Aflat la prezentarea noului autobuz, viceprimarul Adrian Orza a atras din nou atenţia asupra modului în care ar trebui să se urce şi coboare din vehiculele de transport în comun.
Mai precis, pentru crearea unui flux civilizat al călătorilor, aceştia ar trebui să urce doar pe uşa din faţă şi să coboare pe celelalte, acestea urmând să fie deschise de către şofer doar în urma unei solicitări efectuate prin apăsarea butonului.
În acest fel, spune Orza, s-ar menţine constantă şi temperatura din interior, reglată de sistemele de climatizare cu care sunt dotate aproape toate autobuzele şi troleibuzele.

Comentarii

comentarii